Försvunne mannen hittad – tack vare Facebook

Publicerad

Polisen ville på fredagen ha in tips om en försvunnen man i Karlshamn.

Mannen, som är i 85-årsåldern, har anmälts försvunnen av en anhörig då han inte dök upp till sin läkartid.

Nu är han hittad igen – tack vare efterlysningen på Facebook.

Polisen i Blekinge gick ut med en efterlysning – en man var försvunnen och oroliga anhöriga hade hört av sig till polisen. Mannen, som är i 85-årsåldern, försvann från sitt hem i Asarum vid 07-tiden på fredagsmorgonen.

Han var då klädd i en brun skinnjacka, blå byxor, svarta skor och en rutig keps. Han uppges vara cirka 170 centimeter lång och hade med sig en blå eller mörklila cykel.

Polisen: Ring 112

Anmälan kom efter att mannen inte dök upp till sin läkartid klockan 11. Polisen ville att man skulle ringa 112 om man såg mannen.

En bild och beskrivning på mannen låg ute på "Polisen I Karlshamns" Facebooksida. 

Tack vare detta blev mannen igenkänd under eftermiddagen, och med hjälp av anhöriga kunde polisen ta kontakt med honom. Mannen rapporteras vara vid god vigör och fick hjälp hem av polisen. 

Polisen tackar för hjälpen

Poliserna som jobbat med fallet är tacksamma över Blekingebornas uppmärksamhet.

"Mannen som har varit försvunnen är anträffad tack vare allmänhetens hjälp. Polisen vill tacka för insatsen", skriver polisen på Facebooksidan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag