Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Första bilderna på danska prins Felix – som modell

Vem är vem i det danska kungahuset?
Nu gör prins Felix debut som modell. Tillsammans med Fiona Reventlow- Grinling frontar han Georg Jensens senaste smyckeskollektion ”Reflect”.
Foto: Pressbild/Georg Jensen
Storebror prins Nikolai har arbetat med stora märken som Burberry och Dior. Nyligen var han på omslaget till Vogue Scandinavia.
Foto: YANNIS VLAMOS / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Redan i ung ålder syntes det att prinsarna Nikolai och Felix var modelejon.
Foto: KIM AGERSTEN / AP POLFOTO

Danska prins Nikolai har under flera år extraknäckt som modell – och gjort stor succé världen över. 

Nu är det dags för hans lillebror Felix att göra entré i modebranschen. 

Under torsdagen släpptes de första bilderna. 

Under flera år har prins Nikolai charmat modevärlden. Han gjorde sin modelldebut på Burberrys höstvisning 2018, och året därpå öppnade han Diors vårvisning i Paris.

Så sent som för ett par veckor sedan beträdde han catwalken under modeveckorna i Paris. I en lång vadderad nylonkappa skapade han rubriker för det danska klädmärket Rains som gjorde sin första visning någonsin i Paris. 

För Vogue Scandinavia berättade prinsen nyligen om omgivningens reaktioner över karriärvalet.

– Det är aldrig någon som har varit emot det. Men självklart så har jag behövt motivera det. Det har jag alltid behövt göra vad jag än gör. När jag har börjat på ett nytt jobb oavsett bransch – eller när jag började på universitetet, sa han då.

Han har också behövt förklara det för sin familj. 

– Men inte på något dåligt sätt eller så, säger han. 

Prins Felix tog studenten i somras. Här gratuleras han av pappa prins Joachim, mamma grevinnan Alexandra och storebror prins Nikolai.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX/IBL
Prins Felix har nyligen påbörjat en praktik på Maersk.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES

Första bilderna på prins Felix

Nikolai beskriver föräldrarna, prins Joachim och grevinnan Alexandra, som ”sina största fans”. Men nu får han konkurrens inom familjen. Under torsdagen släppte nämligen designföretaget Georg Jensen sin smyckeskollektion ”Reflect” och affischnamn var ingen annan än Nikolais lillebror Felix. 

Bakom kollektionen står amerikanska designern Jacqueline Rabun, som i många år har samarbetat med Georg Jensen och har designat några av designhusets mest framstående smycken.

På bilderna, som enligt Georg Jensen är fotade ”i en gammal Köpenhamnsvilla”, tittar en allvarlig prins Felix in i kameran. 

Det har hänt mycket i prinsens liv det senaste året. I somras tog han studenten och flyttade strax därefter hemifrån. 

Han tog över den lägenhet som brodern prins Nikolai tidigare bott i och som ligger granne med farmors, drottning Margrethes, bostad på det kungliga slottet Amalienborg i Köpenhamn.

Bilderna på prinsen är fotade i en gammal villa i Köpenhamn.
Foto: Pressbild/Georg Jensen
Bakom kollektionen står amerikanska designern Jacqueline Rabun
Foto: Pressbild/Georg Jensen

”Det var ingenting för honom”

Nästa steg var arméns sergeantutbildning i Slagelse. Men det var inget för prins Felix som hoppade av utbildningen bara efter ett par månader. 

– Han har det bra, men det var helt enkelt ingenting för honom, berättade Helle Von Wildenrath Løvgreen, som är presstalesperson för prins Felix mamma, grevinnan Alexandra.

Vid årsskiftet kom det fram vad han ska göra i stället, han hade fått en praktikplats på Maersk, Danmarks största företag med 88 000 anställda.

Det är inte känt hur lång Felix praktikperiod varar och exakt vad han ska göra. Han har dock själv deklarerat att han troligen behöver ett par år på sig att bestämma yrkesval. Nu kanske den nystartade modellkarriären är ett alternativ? 

TV: Storebrors succé på catwalken

Så här såg det ut när prins Nikolai debuterade som modell.