Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första bilden på prins Joachim efter stroken

Här är medlemmarna i den danska kungafamiljen.
Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Prins Joachim har haft besök från sin storebror kronprins Frederik.
Foto: KONGEHUSET / RITZAU SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Prins Joachim är fortfarande kvar i Frankrike efter att ha opererats akut för en blodpropp i hjärnan.

Nu har danska kungahuset publicerat första bilden på honom efter händelsen.

”Prins Joachim återhämtar sig fortfarande bra” skriver kungahuset. 

På bilden som danska kungahuset publicerat på sociala medier så syns prins Joachim tillsammans med kronprins Frederik. 

Kronprinsen har besökt sin lillebror som nu vilar upp sig på familjens vinslott Château de Cayx i södra Frankrike efter att ha skrivits ut från sjukhuset den 3 augusti.

”Kronprinsen kom i går hem från Frankrike där han de senaste dagarna har besökt sin bror, prinsessan Marie och parets två barn”.

Prins Joachim uppehåller sig på slottet tillsammans med sin hustru prinsessan Marie och barnen prins Henrik, 11 och prinsessan Athena, 8.

Det var fredagen den 24 juli som prins Joachim fördes akut till sjukhus och senare fick opereras på universitetssjukhuset i Toulouse för en blodpropp i hjärnan. Blodproppen ska ha uppkommit till följd av en ”plötslig dissektion av en artär”.

”Kom som en stor chock”

Två dagar innan stroken hade prins Joachim firat sonen Felix 18-årsdag med hustrun Marie, alla barnen och ex-frun grevinnan Alexandra.
Foto: Danska Hovet

Två dagar tidigare hade hela familjen, inklusive prins Joachims ex-fru grevinnan Alexandra, firat prins Felix 18-årsdag på slottet.

– Det hela kom som en stor chock för oss, har grevinnan Alexandra sagt genom sin pressrådgivare, Helle von Wildenrath Løvgreen, till Se og Hør.

Kungahuset har tidigare meddelat att läkarna bedömt att prinsen kommer bli helt återställd.

”Prins Joachim återhämtar sig fortfarande bra men behöver fortfarande lugn och ro omkring sig”.

Prins Joachim flyttade till Frankrike i fjol och skulle den 1 september ha tillträtt tjänsten som försvarsattaché i Paris. Enligt Ekstrabladet är det ännu oklart om den planen kommer fortgå. Varken kungahuset eller försvarsministeriet har gett några besked.

https://www.instagram.com/p/CDyDx3-ge6_/?utm_source=ig_web_copy_link
Danmarks prins Joachim fördes fredagen den 24 juli akut till sjukhus och fick senare opereras för en blodpropp i hjärnan, något Expressen TV rapporterade om då.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!