Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Först när mördaren är hittad får Emilie frid"

Ett år sedan 17-åriga Emilie Meng försvann. På måndagsmorgonen samlades invånarna i Korsør för att hedra henne med en minnesstund. Foto: Topnews
17-åriga Emilie Meng försvann för ett år sedan från danska Korsør. Foto: PRIVAT

Ett år har passerat sedan 17-åriga Emilie Meng försvann från danska Korsør.

Under måndagsmorgonen hedrades hon med en minnesceremoni.

– Först när mördaren är hittad, får Emilie frid och vi kan gå vidare, sa Janni Rasmusen som arrangerat minnesstunden till Ekstrabladet

FLER NYHETER OCH TV-KLIPP PÅ TOPNEWS 

 

Tända ljus i en hjärtformation sken upp den tidiga måndagsmorgonen vid Korsør station. Mängder av blommor låg på platsen där ortsborna samlats för att hedra Emilie Meng. 

Emilie Meng, 17, försvann från Korsør station på morgonen den 10 juli 2016. Hon och hennes väninnor anlände med tåget tidigt på morgonen efter en utekväll. Vännerna tog en taxi från stationen, men Emilie ville hellre promenera den sista biten till hemmet i centrala Korsør. 

Mordet på Emilie Meng har uppmärksammats stort i Danmark, och framför allt i Korsør. På ett årsdagen från hennes försvinnande hölls en minnesstund.

Emilie Mengs mamma skrev ett brev som lästes upp under minnesstuden. 

– Vi kämpar varje dag för att få vardagen att hänga samman. Utåt sett får vi det till att fungera, men vi är säkra på att vi aldrig kommer att få det bra igen, säger Emilie Mengs farmor. 

Kritisk till polisen

Emilie Mengs mamma är även kritisk till polisen. 

Hon beskriver det som att det senaste året varit en enda långmardröm där de dagligen varit i kontakt med polisen utan att få några svar.

– Det är ofta vi blivit nonchalerade, fått bortförklaringar och fått allmänna standardsvar som vi inte kunnat använda till något. Det här är vår älskade dotter det handlar om, och inte bara ett nummer, säger Emilie Mengs mamma genom brevet. 

Vid stationen där Emilie Meng försvann hänger en skylt som fungerat som en minnesplats. På skylten hänger en efterlysning efter den 17-åriga flickans mördare:

"Mördaren är fortfarande där ute. Emilies liv slutade - men vår sorg och saknad tar aldrig slut".

 

Hittades i sjö

På julaftonen hittades Emilies kropp i en sjö danska Borup. Polisen slog fast att hon mördats kort efter sitt försvinnande och att kroppen därefter placerats i vattnet.

Det senaste spåret i sökandet efter mördaren är en ljus Hyundai i30 som fångats på bild av en övervakningskamera på stationen.

Janni Rasmusen har själv en dotter och oroas över att mördaren ännu inte är gripen.

– Det är förfärligt att han inte är hittad ännu. Först när han är funnen, får Emilie frid och vi kan gå vidare, säger hon till Ekstrabladet.