Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Först musikalpremiär – och sedan bröllop

Hyllar kärleken. Först ska Elisa Lindström, 26, spela Maria i "Sound of Music" – sedan blir det bröllop med pojkvännen Markus Frykén.
Foto: CAROLINE LARSSON
Fokuserad. "Det kommer att gå strålande", säger motspelaren Christopher Wollter om Elisas musikaldebut.
Foto: CAROLINE LARSSON
Väntans tider. Den 29 september är det premiär för musikalen på Nöjesteatern i Malmö.
Foto: CAROLINE LARSSON
Tomt och tyst. Men snart blir det liv både på scenen och i salongen.
Foto: CAROLINE LARSSON

Drygt tre veckor återstår till premiären på "Sound of Music" på Nöjesteatern i Malmö. Men den ena huvudrollsinnehavaren Elisa Lindströms planering går längre än så.

I alla fall när det gäller pojkvännen Markus.

– Nästa sommar ska vi gifta oss, säger hon. Men jag säger inte vilket datum.

Elisa Lindström, 26, har utsetts till Årets sångerska två gånger, vunnit både "Körslaget" och "Let´s Dance" – och nu står hon inför sin debut som musikalartist. I en huvudroll, dessutom.

– Hon är ett koncentrationsfenomen, säger Elisas motspelare i Malmö, Christopher Wollter, 45.

– Hon är otroligt fokuserad och tar in väldigt mycket. Elisa sköter sig mycket, mycket bra. Det kommer att gå strålande.

Den 29 september går ridån upp för premiären på Nöjesteatern. Men Elisa Lindström känner inte några premiärnerver.

– Än så länge är de obefintliga, säger hon.

Vill göra mer i framtiden

– Det här är jättekul – det är fantastiskt roligt att få sjunga, dansa och använda kroppen. Jag vill göra mycket mer av det här i framtiden. Jag är tacksam över att få göra olika saker i branschen.

"Sound of Music" är en av världens mest kända musikaler. Elisa har själv sett filmversionen fem–sex gånger, avslöjar hon.

– Det är min favoritmusikal och Maria har varit min drömroll i många år. Så detta är en dröm som har gått i uppfyllelse.

Bra koll på de andra

Christopher Wollter har i och för sig bara sett filmen en gång, men han har bra koll på de tidigare svenska musikalversionerna, med Tommy Körberg i mitten på 90-talet och Tommy Nilsson tio år senare.

Men han känner sig inte alls bunden till deras gestaltningar.

– I karaktären som kapten von Trapp tänker jag in mig själv. Om jag vore i den här situationen, vad hade hänt då?

– Kaptenen är sluten och militärisk. Men han bär på en stor sorg – han har förlorat sin fru, han har varit ute på havet, levt utan att ha kontakt med sina barn, säger Christopher Wollter.

Hyllning till kärleken

Musikalen är förstås en hyllning till kärleken. Det omaka paret von Trapp och Maria finner varandra och tvingas då fly landet för att leva tillsammans med de sju barnen.

Elisa Lindström fortsätter alltså att hylla kärleken även när musikalsäsongen är över. Det blir sommarbröllop med pojkvännen, gitarristen Markus Frykén.

– Nu har vi äntligen börjat planera, säger hon.

– Det är på gång. Jag har en lillasyster som sjunger väldigt vackert, så jag vet at jag vill att hon ska sjunga på bröllopet.

En hyllning till kärleken

Pjäs: "Sound of Music"

Manus och musik: Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II

Plats: Nöjesteatern i Malmö

Tid: Premiär den 29 september

Regi: Anders Aldgård

I huvudrollerna: Elisa Lindström och Christopher Wollter

Handling: Utspelar sig i Österrike strax före andra världskriget. Den skönsjungande nunnan Maria får uppdraget att vara guvernant till de sju barnen von Trapp. Mot alla odds finner hon kärleken hos barnens pappa.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!