Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försökte stjäla mattor för 200 000 i varuhus

Paret försökte stjäla mattor för 200 000.Foto: Arkivbild

Två kunder har anhållits efter misstanke om mattstöld i möbelvaruhuset XXL Lutz i Malmö.

Enligt misstankarna ska en man och en kvinna, båda i 50-årsåldern, ha försökt föra ut två mattor värda tillsammans bortåt 200 000 kronor från varuhuset.

En väktare upptäckte till sist paret och tillkallade polis. 

De aktuella mattorna ska ha funnits till försäljning på varuhusets mattavdelning. En av mattorna uppges ha varit värd 73 000 kronor och den andra 120 000 kronor.

Det finns efteråt uppgifter om att paret redan i helgen besökt varuhuset och intresserat sig för den dyrare mattan, i syfte att föra ut den från butiken utan att betala.

Uppenbart lyckades inte den planerade stölden vid det tillfället.

I stället återvände kvinnan och mannen under tisdagen till varuhuset och gick åter mot mattavdelningen.

Handknutna mattor

Båda mattorna ska ha varit handknutna orientmattor från Iran. Den billigare mattan värd 73 000 kronor lyckades man också få ut genom kassorna utan att betala. Exakt hur det gick till finns inga uppgifter om.

Det var när paret försökte göra om stölden ytterligare en gång - nu med mattan värd 120 000 kronor - som en väktare fick syn på tilltaget.

Paret ska ha stoppats vid kassorna och polis kallades omedelbart till platsen. Händelsen inträffade vid 16.30-tiden på tisdagen.

– Både mannen och kvinnan har anhållits, misstänkta för grov stöld respektive försök till grov stöld, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.