Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förslaget: Utse Kikki – till ny ambassadör

Kikki Danielsson nekas bli ambassadör för den småländska staden. Anledningen: Det finns redan flera stycken.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ
Kikki får inte bli ambassadör i Växjö, just nu. Men Charlotte Perrelli kan pusta ut, hon är en av 18 ambassadörer för staden.
Foto: /IBL / /IBL
Växjö stadshus.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Radiointervjun med sångerskan Kikki Danielsson gjorde en lyssnare så upprymd att han genast föreslog henne som ambassadör för staden.

Tack men nej tack, svarar kommunen på medborgarförslaget. 

Sångerskan Kikki Danielsson, 65, nyligen aktuell i TV4:s monstersuccé "Så mycket bättre" har en stor fanskara över hela landet, inte så konstigt kanske eftersom hon är en Sveriges mest kända dansbandssångerskor med en lång karriär och en rad av hitlåtar i bagaget.

När hon medverkade i en radiointervju förra året blev en av lyssnarna imponerad över hur gott hon talade om hans hemstad Växjö, där hon själv studerat en gång i tiden.

I intervjun lovordade Kikki, som har sina rötter i den sydsvenska myllan, den småländska metropolen och talade om tiden där med idel superlativer.

"Kikki älskar Växjö"

Det fick en boende i staden att genast sätta sig ned och författa ett medborgarförslag till kommunledningen med innebörden att Kikki Danielsson borde utses till ambassadör för Växjö.

"Hon beskrev den tiden som hennes lyckligaste i livet. Hon älskar verkligen Växjö! Hon skulle kunna tillföra mycket för ungdomar som vill flytta hit", skriver den upprymde Växjöbon i sitt förslag.

Men brevet skapade inga bra vibrationer i kommunhuset, åtminstone inte på kort sikt.  

I ett förslag till beslut åt politikerna i kommunstyrelsen blir det ett tack men nej tack till att uppfylla brevskrivarens dröm och kommunen konstaterar att det i nuläget inte är aktuellt med några fler ambassadörer för Växjö, som till dags dato har 18 stycken officiella. 


LÄS OCKSÅ: Kikkis beslut – efter svåra skadan 


Charlotte Perrelli fick bli ambassadör

Däribland journalisten och radiorösten Lisa Syrén och sångerskan Charlotte Perrelli.

Kommunen garderar sig dock för att saker och ting kan komma att ändra sig senare.

"Om det i framtiden blir aktuellt kan Kicki Danielsson vara med som en av många", skriver kommunen i ett svar och förslag. Ärendet kommer att föredras i kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen för att sedan avgöras i kommunstyrelsen nästa vecka.

För Kikki Danielssons del rullar livet vidare i högt tempo under 2018, i februari gör hon comeback i Melodifestivalen (för 10:e gången) och därefter drar hon ut på en stor turné som avslutas - i Växjö.


LÄS OCKSÅ: Kikki stoppades – fick inte följa med vännerna 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!