Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förslaget: Så ska alkohol serveras – till klockan 03

Amanda Lind (MP): Därför dröjer lättnaderna av coronarestriktionerna
Uteserveringar i Halmstad kan få servera alkohol till klockan 03.00 när restriktionerna lättats.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JENS CHRISTIAN

Vissa restriktioner är på väg att lätta i Sverige – och från den 1 juni är tanken bland annat att restauranger ska få hålla öppet till 22.30 på kvällarna.

I Halmstads kommun lyfts nu ett förslag att låta alkohol serveras på uteserveringar till klockan 03.00 när restriktionerna lättats, uppger P4 Halland.

Lättnaderna av restriktionerna på restaurangerna är en av flera åtgärder som väntas i landet den 1 juni.

Som en del av ändringarna kommer det bland annat bli möjligt att samla 500 personer vid utomhusarrangemang med anvisade sittplatser och 50 personer vid motsvarande inomhus.

Men även i kroglivet blir det förändringar. Från att i nuläget kunna vara öppet till 20.30 ska det bli möjligt att ha öppet till klockan 22.30, med alkoholservering till klockan 22.

– Det här är inte att nu lyfts restriktionerna. Vi är inte där. Det här är anpassningar för förutsättningar för de här verksamheterna. Att det som gäller dem kan bli mer anpassat, sa statsminister Stefan Löfven på en presskonferens i veckan.

Vill servera till klockan 03

Nu rapporterar Sveriges Radio P4 Halland att ett förslag lyfts i Halmstads kommun om att ta lättnaderna ännu längre när det väl är dags.

Enligt förslaget, som nu kommer att behöva gå igenom ett antal politiska instanser innan kommunfullmäktige kan fatta beslut, ska den som har uteservering få servera alkohol till klockan 03.00.

Normaltiden för servering av alkohol är i vanliga fall fram till klockan 01.00.

Kommunen har dock svarat med att man ser risker med förslaget. Det handlar bland annat om att alkoholkonsumtionen kan öka och att det kan leda till mer våld i offentlig miljö samt att det stör de som bor i närheten, enligt P4 Halland.

FLER NYHETER: Föremål som kastades från bro nära att träffa bebis

Mamman Sophie berättar i TV3:s ”Efterlyst” – polisen vädjar om tips

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!