Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskolevikarie häktad
– för sexbrott mot barn

Den polisanmälde timvikarien som är misstänkt för sexofredande var inbokad på ett jobb på en förskola den 15 oktober – bara dagar efter att han släppts ur häktet.

När han uteblev förklarade han själv att han varit hos polisen utan att säga varför.

Då valde Eslövs kommun att sluta kalla mannen som timvikarie, men hade fortfarande inte fått någon information från polisen, rapporterar Skånskan.

En man som jobbat som timvikare på nio förskolor och ett fritidshem i Eslövs kommun är misstänkt för sexbrott mot två skolbarn. Bara dagar efter att mannen gjorde sitt sista arbetspass hos kommunen den 3 oktober greps han av polisen. Mellan den 6 och 11 oktober satt mannen häktad.

Den 15 oktober var han inbokad att jobba på en förskola, men uteblev, och blev då kontaktad av en handläggare på kommunen.

– Då berättar personen att personen inte längre kunde arbeta. Personen säger inte varför, men berättar att den varit hos polisen, säger Kerstin Melén Gyllensten, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Eslövs kommun, till Skånskan.

I samband med detta valde kommunen att inte längre kalla honom som timvikarie.

Fick information av förälder

Enligt Kerstin Melén Gyllensten hade kommunen inte fått någon information av polisen i samband med häktningen. Men Kerstin Melén Gyllensten säger att hon någon gång mellan den 10 och 14 oktober fått information av en förälder till ett av de drabbade barnen. Hon minns inte om några namn nämndes.

– Jag fick veta att föräldern hade gjort en polisanmälan och att det inträffade helt och hållet hade skett på fritiden. Föräldern ville att jag skulle känna till saken om det visade sig att personen jobbade inom Eslövs kommun, säger hon till tidningen.

Efter samtalet med föräldern var Kerstin Melén Gyllensten i kontakt med personer på förvaltningen.

– Vi har inte fått några signaler från verksamheten angående den här personen. Det är först den 6 november som vi får in anmälan om händelsen på förskolan, säger hon till tidningen.

Har erkänt kontakt med barn

Den misstänkte mannen har i polisför erkänt att han haft Facebookkontakter med flera barn i skolåldern. Han har bland annat uppmanat en tioårig pojke att skicka nakenbilder och även försökt stämma träff med pojken.

När mannen häktades i början av oktober framkom det att han haft kontakt med pojken i ett halvårs tid. Den andra anmälan om sexofredande, som gäller ett annat fram på samma ort, ska ha skett i början av september.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!