Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskolechef tog hand om barn berusad

<p>Förskolechefen i Malmö var berusad vid ett flertal tillfällen när hon tog hand om barnen.</p>Foto: Christer Järeslätt
Personal upptäckte det hela när hon ramlade omkull när hon stod och lagade mat åt barnen i förskolans kök.Foto: Claes Gellerbrink

En förskolechef i Malmö var berusad vid flera tillfällen när hon tog hand om barnen.

Trots att hon upptäcktes tystade förskolan ner att hon varit full för föräldrarna.

– Hon verkar inte ta det på allvar, säger en förälder till Sydsvenskan.

Förskolechefen på den privata förskolan arbetar både som chef och förskolelärare. Enligt Sydsvenskan började kvinnan dricka förra året och vid flera tillfällen var hon även berusad på sin arbetsplats.

Personal upptäckte det när hon ramlade omkull när hon stod och lagade mat åt barnen i förskolans kök. Ett annat tillfälle var när hon gick i väg med ett barn för inskolning på en lågstadieskola.

Trots att händelserna uppdagades fick inte föräldrarna veta något.

Styr med en järnhand

Förskolans styrelse, som består av förskolechefen, hennes mamma och en ordförande, beslutade att förskolechefen skulle arbeta hemifrån under en tid - med lön.

Enligt styrelsens ordförande utför förskolechefen inte några arbetsuppgifter från hemmet och chefen får alltid stöd av sin mamma.

– Jag är helt utmanövrerad. Det är hon som bestämmer allt, eftersom hon hela tiden får stöd av sin mamma. Är jag för någonting så är de emot, och tvärtom, säger ordföranden till Sydsvenskan.

"Tar det inte på allvar"

Föräldrarna fick till sist reda på att chefen varit full med deras barn. Förskolan skrev då ett brev och bad om ursäkt.

Ursäkten godtogs dock inte av oroliga föräldrar, som menar att förskolechefen inte tar incidenten på allvar.

– Under ett möte sa hon att det inte var så farligt att hon varit full. Hon verkar inte ta det på allvar, säger en förälder.

Till Sydsvenskan säger styrelsens ordförande att förskolechefen har avbrutit sin rehabilitering och planerar att återvända till förskolan efter sommaren.