Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förskoleanställd misstänkt för sexövergrepp mot barn

Det misstänkta övergreppet ska ha varit ett enstaka fall, enligt anmälan. OBS: Arkivbild.Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Åstorps kommun har inlett en intern utredning.Foto: Google Maps

En anställd på en förskola i Åstorps kommun har stängts av från sitt jobb efter misstankar om sexuellt övergrepp mot ett barn.

– Vi ser allvarligt på det som hänt, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Bildningsförvaltningen i Åstorp, på kommunens hemsida.

Det var i fredags som socialtjänsten i Åstorps kommun lämnade in en polisanmälan för misstänkt sexuellt övergrepp mot barn på en kommunal förskola i Åstorp.

Den berörda medarbetaren har stängts av från sin tjänst och både personal samt vårdnadshavare har blivit kontaktade.

– Vi agerade direkt då händelsen kom till vår kännedom och ser allvarligt på det som har hänt. Samma dag som vi fick de här uppgifterna stängdes personen av, säger Annika Hoppe, förvaltningschef på Bildningsförvaltningen i Åstorps kommun, på kommunens hemsida.

Övergreppet ska ha ägt rum vid ett tillfälle på förskolan och endast ett barn ska ha blivit utsatt, enligt SVT Nyheter Helsingborg.

Åstorps kommun kommer även att utreda händelsen internt.

– Att ge stöd till berörda är just nu vår högsta prioritet, säger Annika Hoppe.

 

TV: Man kidnappad och torterad i flera timmar

Man kidnappad och torterad i flera timmar i Helsingborg

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!