Tåg från Kristianstad är på fredagsmorgonen försenade eller inställda. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSENTåg från Kristianstad är på fredagsmorgonen försenade eller inställda. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Tåg från Kristianstad är på fredagsmorgonen försenade eller inställda. Foto: LUDVIG THUNMAN / LUDVIG THUNMAN EXPRESSEN
Pågatåget och Öresundstågen är de tåg som påverkas av signalfelet. Foto: TOMAS LEPRINCEPågatåget och Öresundstågen är de tåg som påverkas av signalfelet. Foto: TOMAS LEPRINCE
Pågatåget och Öresundstågen är de tåg som påverkas av signalfelet. Foto: TOMAS LEPRINCE

Inställda tåg i morgontrafiken

Publicerad

På grund av ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad blev tåg på sträckan Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad både försenade och inställda.

Det fanns till en början ingen prognos för när tågen väntades rulla som vanligt.

– Det påverkar alla tåg som åker från Kristianstad och Hässleholm, det lär bli förseningar hela vägen, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Ett signalfel mellan Hässleholm och Kristianstad påverkade tågtrafiken i morgonrusningen på fredagen. Resenärer kunden vänta sig både inställda tåg och förseningar.

Trafikverket hade vid 07.39 ingen prognos för när tågen kunde börja rulla som vanligt.

– Felavsökare är på plats, men vi har ingen prognos ännu tyvärr, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Förseningarna gällde samtliga tåg som kom från Kristianstad och Hässleholm.

– Tågen som kör till och från Malmö-Karlskrona och Helsingborg-Kristianstad kan påverkas. Är ett tåg sent redan vid Kristianstad lär det bli förseningar hela vägen. Signalfelet kan påverka hela sträckan.

Öresundståg och Pågatåget var de tåg som påverkades av signalfelet.

Flera stationer påverkades

De stationer som påverkades av signalfelet var Helsingborg, Bjuv, Ramlösa, Hässleholm, Klippan, Kvidinge, Mörarp, Perstorp, Påarp, Tyringe, Vinslöv, Åstorp, Önnestad, Kristianstad, Hyllie, Bräkne-Hoby, Burlöv, Bromölla, Eslöv, Fjälkinge, Hjärup, Höör, Karlshamn, Lund, Malmö, Mörrum, Ronneby, Stehag, Stångby, Sölvesborg, Sösdala, Triangeln, Tjörnarp, Åkarp, Örtofta och Karlskrona.

– Det går att köra på sträckan, men det är förseningar och en del tåg är inställda.

Vid 08.45 på fredagsmorgonen var varningen borttagen från Trafikverkets hemsida.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag