Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Föreningskassör inför rätta för förskingring

Kampsportföreningens kassör förde över tusentals kronor till sitt eget ICA- konto.

Nu ställs han inför rätta för förskingring.

Mannen hann bara vara kassör i kampsportföreningen i Skåne under ett år. Men under detta år tros han ha fört över i genomsnitt 3000 kronor i månaden till sitt eget konto i ICA-banken.

Nästa vecka ställs mannen inför rätta anklagad för att ha förskingrat totalt 38000 kronor av kampsportföreningens pengar. Polisutredningen visar att kassören gjort ett 30-tal överföringar från föreningens bankkonto till sitt eget konto på ICA-banken. Enligt åtalet har mannen använt pengarna till privat konsumtion.

38 000 kronor

I budokai-föreningen hade mannen ansvar för ekonomin och skulle bland annat betala hyror och andra utgifter. Och det var när kampsportföreningens medlemmarna misstänkte att allt inte stod rätt till som man polisanmälde kassören.

Ursprungligen var beloppet som kassören misstänktes ha förskingrat betydligt större. Men under den långa polisutredningen har totalsumman reviderats och hamnade till sist på 38000 kronor.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!