Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förberedde sig för krig med pilbåge – döms

När polisen kom till lekplatsen hade 40-åringen ett svärd nedstoppat i byxlinningen, men bara timmen tidigare hade de ertappat honom med en pilbåge.

Patrullen tog med sig mannen som förklarade att han förberedde sig för ett annalkande krig.

Nu har 40-åringen förelagts med ett strafföreläggande, rapporterar Hallandsposten.

Incidenten inträffade i Halmstad.

Polisen larmades först till en lekplats. Där mötte patrullen den 40-åringe mannen som var i full färd med att öva pilbågsskytte på ett par papperstavlor han hade satt upp. Bara timmen senare fick polisen fatt på mannen på nytt. Då var han beväpnad sig med ett 67 centimeter långt svärd som han hade i byxlinningen.

När polisen undrade vad mannen höll på med ska han ha svarat att övningarna berodde på det rådande världsläget. Han sa sig vilja vara förberedd för ett annalkande krig.

Enligt polispatrullen uppträdde mannen förvirrat. Han ska också ha berättat att han hade druckit både alkohol och tagit narkotika. Patrullen beslutade sig då för att ta med honom och se till att han fick psykiatrisk vård.

Böter: 4 000 kronor

Under den efterföljande utredningen började polisen utreda pilbågsskyttet som försök till grov misshandel. Under utredning kunde de dock konstatera att pilbågsskyttet visserligen skett på offentlig plats, men eftersom pilarna inte varit särskilt vassa bedömdes handlingen i stället som framkallande av fara för annan. Svärdet uppgavs däremot vara sylvasst och faller in under brott mot knivlagen.

Nu har 40-åringen fått ett strafföreläggande med dagsböter på drygt 4 000 kronor.

Mannen själv sig sin inte komma ihåg något av händelsen eftersom han vid tillfället för brottet var djupt inne i ett drogmissbruk.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!