Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förare kraschade med 3,85 promille i blodet

Efter vansinnesfärden togs mannen in för provtagning.
Foto: GUGGE ZELANDER
Nu åtalas mannen vid Ystad tingrätt.
Foto: SANNA DOLCK

Stupfull gav sig sig mannen ut på en vansinnesfärd i Sjöbo förra året.

Efter att ha brakat in i en betonggris föll mannen ur bilen med 3,85 promille i blodet.

Nu åtalas han för grovt rattfylleri, enligt Ystads Allehanda

Vittnen berättar i polisförhör hur de fann mannen liggande på vägen med en vodkaflaska intill sig. Då hade han precis vinglat runt med sin bil i de centrala delarna av Sjöbo. 

Den rattfyllerimisstänkta mannen berättar polisförhör att han druckit whisky och öl under kvällen, men att allt svartnade. Han minns inte alls att han varit ute och snurrat. 

Enligt åtalet tog vansinnesfärden vid på kvällen den 19:e november. Mannen hade varit på krogen när han satte sig bakom ratten.

Enligt ett vittne som tillsammans med några andra personer stod vid en korsning i staden kom bilen dundrande mot dem i mörkret. 

– Vi blev chockade, säger ett vittne i förhör, enligt Ystads Allehanda. 

Inte kontaktbar

Föraren hade svårt att genomföra svängen, utan körde upp i en båge på trottoaren på vänster sida där en skylt jämnades med marken.

Bara en kort stund senare fick färden ett abrupt slut när föraren brakade in i en betonggris med en skylt som föll omkull och skadade en parkerad bil.

Mannen ramlade därefter ur sitt fordon och förblev liggande på gatan med sin vodkaflaska. 

Enligt vittnen på platsen var mannen inte kontaktbar, utan fördes till sjukhus för vård och provtagning. Där mättes promillehalten i hans blod upp till 3,85. En siffra som betyder medvetslöshet och livsfara för en person som normalkonsumerar alkohol. 

Mannen har nu åtalats vid Ystad tingsrätt för grovt rattfylleri, men nekar till brott. Han kommer inte håg att han var ute och körde.