Föräldrarna torterade Bobby, 10, med stearin

KASTAD I SNÖN. Mamman och styvpappan bar, enligt åtalet, ut den hjälplösa Bobby i snön där han misshandlades. Bilden är från polisens rekonstruktion. Foto: POLISEN

EKSJÖ. Först klädde styvpappan och mamman av Bobby alla kläder.

Sedan bar de ut den hjälplöse pojken i vinterkylan, misshandlade honom och skottade snö över hans kropp.

När tioåringen till slut var medvetslös, bands han fast vid en stol och fick huvudet fasttejpat.

Till slut dog Bobby - kvävd av sina egna spyor.

Bobby.
Foto: PRIVAT

Klockan 11.00 i dag väcktes åtal mot den 39-årige styvpappan och den 30-åriga mamman. Det är ohygglig läsning. Åtalspunkterna för mamman och styvpappan är mord (alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död). Bägge åtalas också för grovt falskt larm, brott mot griftefriden, grov misshandel, olaga frihetsberövande och grovt olaga tvång. Åklagaren väljer också att, som ett alternativyrkande, åtala Bobbys mamma för medhjälp till det aktuella brottet.

Dömd för tortyr

 I samtliga fall har det besinningslösa våldet varit riktat mot den förståndshandikappade pojken. Styvpappan - en sexualsadist som tidigare dömts till ett långt fängelsestraff för att ha torterat två av sina tidigare flickvänner - och mamman misstänks också upprepade gånger ha utsatt Bobby för extremt sexuellt våld. Här är några exempel på vad som ska ha utspelat sig på gården utanför Nässjö: 


 Paret brukade tortera tioåringen med elstötar. Vid ett tillfälle hade de först bundit fast honom vid en stol. 


 Fastbunden har Bobby blivit slagen med bland annat vedträn och livremmar. Han blev också misshandlad med en dammsugare. 


 Vid ett annat tillfälle hade Bobby bajsat på sig. Styvpappan och mamman band då fast honom i sängen och tejpade fast hans nedbajsade kalsonger över ansiktet. En annan gång tejpades han huvud fast vid en stolsdyna - som var indränkt med urin. 


 Pojken brukade också torteras med glödhet stearin. Styvpappan och mamman band då först fast honom vid en stol. Han tvingades också dricka alkohol som hälldes ner i en tratt som tryckts ner i hans strupe. 


 Flera gånger ska pojken ha blivit utkastad i snön. I mitten av januari gick paret för långt. Som bestraffning slet de av Bobby alla kläder, drog ut honom i snön, trampade på hans brötskorg och öste snö över kroppen. Där fick Bobby sedan ligga till han var i princip medvetslös.

Bands fast vid stol

 Pojken bands sedan fast vid en stol. Hans huvud tejpades även fast ner mot ryggstödet. Som avslutning bar de upp honom i sängen där han kvävdes av sina egna spyor. Efteråt gömde paret kroppen i hönshuset där den fick ligga några dagar. I slutet av januari placerade de kroppen på en släpvagn och åkte till Lovsjön, några mil från hemmet. Med motorsåg och isborr gjorde de en vak och sänkte kroppen med kedjor och tyngder. Enligt styvpappan ska mamman efteråt ha förklarat: - Nu ska vi skåla för att fanskapet är borta! Den 29 januari anmälde de sedan Bobby som försvunnen. Enligt familjen hade han försvunnit från bilen under tiden som föräldrarna handlade på Coop i Bäckebol i Göteborg. 14 dagar senare slog polisen till och grep dem. Paret förnekar brott - och skyller på varandra. - Jag försökte rädda livet på Bobby, hävdar styvpappan.

FAKTA

29 januari
Tioåriga Bobby anmäls försvunnen.
Enligt styvpappan och mamman ska han ha försvunnit från bilen medan de handlade vid en stormarknad i Bäckebol i Göteborg.

14 februari
Bobbys mamma och styvpappa grips av polis i hemmet i Nässjö.
De förs till Göteborg - skäligen misstänkta för mord.

16 februari
Mamman och styvpappan begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

17 februari
Dykare bärgar en kropp ur Lovsjön söder om Jönköping.
Mamman har pekat ut platsen där Bobbys kropp sänkts.

22 februari
Resultatet från rättsmedicin kommer: kroppen i sjön är Bobby.
Mamman får veta i förhör, och lägger skulden på styvpappan.
Hon nekar, liksom styvpappan, till mord och medhjälp till mord.

2 maj
Åklagaren väcker åtal mot mamman och styvpappan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!