Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fönstertittare anmälde par – som hade sex

Mannen ska ha blivit mycket upprörd efter att ha råkat se paret idka älskog i sitt hem. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Nina Varumo / Svd / Scanpix

Mannen tittade in genom fönstret till parets bostad och upptäckte att de hade sex.

Han anmälde parets för sexuellt ofredande, men nu har ärendet avskrivits.

– Att ha sex i sin egen bostad är inget brott, säger Johan Berntsson vid polisen i Blekinge till BLT Sydöstran.

Den 34-årige mannen råkade av okänd anledning titta in genom fönstret till parets bostad på en mindre ort i Blekinge. På andra sidan glasrutan råkade paret just vid det tillfället idka älskog.

Mannen ska ha blivit mycket upprörd över parets fysiska aktivitet och bestämde sig för att gå till polisen. Där anmälde han paret för sexuella trakasserier eftersom han ansåg sig ha blivit ofredad sexuellt.

Men nu har ärendet avskrivits. Enligt Johan Berntsson vid polisen i Blekinge är det nämligen inget brott att ha sex i sin egen bostad. 

Larm tas på allvar

Enligt polisen är det inte helt ovanligt att ärenden av dylik natur får allmänheten att vända sig till myndigheten. 

– Det händer ibland, säger Anders Walberg, inre befäl vid polisen i Blekinge som till exempel minns ett tillfälle då ett barn ringde och larmade om att "mamma och pappa slåss". Larmet togs på allvar och polisen ryckte ut med full styrka.

Det visade sig att barnet hade missuppfattat föräldrarnas heta känslor å det grövsta.

– Det är sådant man kommer ihåg, säger Anders Wahlberg.

Var tionde stör sig

Även om det inte är något brott att idka sex i sin egen bostad kan det alltså sticka i både ögon och öron. Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra lät till exempel opinionsinstitutet Skop undersöka hur mycket vi stör oss på våra grannars sexvanor 2012.

Enligt resultatet hade drygt var tionde av 1000 tillfrågade någon gång haft problem med sexljud från grannen. Enligt undersökningen valde dock de flesta (76 procent) att helt ignorera sexstörningen. 15 procent valde att säga till de älskande grannarna och tre procent gick så långt som till att kontakta värden.