Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Louise och Cecilia avslöjade Mr X – efter kluriga ledtrådar

Här står Mr X, alias David Carlsson, omringad av spanarna Louise Larsson och Cecilia Månsson som avslöjade honom på Katrinetorps julmarknad.Foto: Kvällsposten
Efter upptäckten fick Louise Larsson och Cecilia Månsson hjälp med julklappsrim av Maria Rydhagen och Jesper Aspegren i rimstugan.Foto: Kvällsposten
Vinnarna fick en gratis snurr på Kvällspostens chokladhjul – där man alltid vinner åtminstone en Kvällsposten.Foto: Kvällsposten
Läs tidningen, ladda ner appen, hitta Mr X – och vinn pengar. Foto: Christian Örnberg
Silhuetten till lördagens Mr X. Foto: Kvällsposten

Mr X är ännu en gång avslöjad. Den här gången var det Louise Larsson och Cecilia Månsson som identifierade den mystiske personen på Katrinetorps julmarknad.

Som hittelön fick de ta emot 300 kronor – efter tre timmars letande.

– Vi höll koll på ledtrådarna i appen hela tiden och försökte hålla span, säger Louise, 27, från Malmö.

Från klockan 12 på lördagen strök Mr X omkring på Katrinetorps julmarknad. Under dagen dök ledtrådar upp. Allt medan Mr X gick runt på Katrinetorp gav han små ledtrådar i Kvällspostens chatt om var han befann sig. 

Det räckte för att Louise Larsson, 27, från Malmö och hennes faster Cecilia Månsson från Sjöbo till slut skulle hitta rätt på mysteriemannen. 

– När han lade upp en bild från precis där vi befann oss började vi leta ordentligt i närheten. Då tyckte vi att han såg lite förvirrad ut, lite misstänkt, säger Louise Larsson.

”Ett väldigt kul koncept”

Det tog inte ens tre timmar innan Mr X, som i själva verket var Kvällspostens reporter David Carlsson, hittades. Det gav de skickliga spanarna en hittelön på 300 kronor.

– Vi höll koll på ledtrådarna i appen hela tiden och försökte hålla span. Redan i går satt jag hemma och följde ledtrådarna i chatten och tyckte det var jättespännande, säger Louise Larsson.

– Jag känner till Mr X sedan tidigare, men visste inte att det skulle finnas här på marknaden förrän Louise sa det. Jag tycker det är ett väldigt kul koncept, säger Cecilia Månsson.

Fick hjälp i rimstugan

De berättar också att de kanske ska köpa en stekgryta för pengarna. Passande nog fick de även hjälp av Kvällspostens rimstuga, med Jesper Aspegren och Maria Rydhagen vid pennorna, med ett rim på en sådan julklapp.

Efter två dagar av Mr X på Katrinetorps julmarknad har du som är sugen på lite extra pengar inför jul – och som kanske tycker om detektivuppdrag – en ny chans på söndagen.

Då är det en ny person som stryker runt på marknaden. 

 

Morgondagens Mr X trivs i limmade hamnar och har lång erfarenhet av arbete med bokstäver. Lång i bemärkelsen centimeter. Han står ofta på de ensamma pensionärernas sida och det gjorde han senast i fredags. Du kanske själv märkte det? På Katrinetorp lär han stryka omkring bland goda produkter i matstånden...Foto: Kvällsposten