Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flygvärdinnan Sara får inte bära slöja

Sara Hedlund, 32, får inte böra slöja i luften.
Foto: Jan Wiriden

Sara Hedlund, 32 är flygvärdinna och får bära slöja - men bara så länge planet står på marken. När hon är ombord är hon tvungen att ta av sig sjalen. 

- Jag känner mig kränkt och mår dåligt, säger den sjukskrivna Sara.

Sedan två veckor tillbaka är Sara Hedlund sjukskriven från sitt jobb som flygvärdinna på flygbolaget Malmö Aviation. Huvudorsaken är att hon känner sig, sedan en längre tid tillbaka, diskriminerad för att hon är muslim och är tvungen att reglera när och var hon får bära slöja i tjänst. I två år har Sara jobbat, både som vikarie och som timanställd på bolaget. 

 – När man först fick reda på att jag var muslim skickade ledningen ut ett internt mejl och informerat alla anställda att bolaget skulle utöka uniformsreglementet med slöja. Jag blev mycket glad, säger Sara. 


"Rädd att säga emot"

 En flygchef tyckte att det hela var positivt. Han upplyste henne att Malmö Aviation var ett modernt bolag och att hon skulle vara stolt för det hon är. Två veckor senare kallades hon in till sin närmaste chef i Göteborg. 

 – Hon tyckte att det var bäst om jag tog av mig slöjan när vi var ombord. Jag gjorde som hon ville. som en kvinna och muslim i samhället är man rädd att säga emot för att inte förlora jobbet, säger Sara. 

 Det blev av och på av och på av och på slöjan hela tiden. Sara tröttnade, kände sig kränkt och tyckte att det hela var pinsamt. Chefens enda förklaring var att antalet passagerare kan sjunka. 


"Ser inga problem"

 Åsa Runnberg, personalchef på Malmö Aviation säger att Sara har kommit överens med sin närmsta chef om hur hon ska bära slöja. 

 – Vi ser inga problem med att hon bär slöja när och var hon vill när hon är i tjänst. Jag tycker det är beklagligt att hon känner så här. Hon måste ta upp det med sin närmsta chef, säger Åsa Runnberg. 

 Åsa påpekar att Sara inte kommer att förlora jobbet för att hon tar upp frågan. 


Har inte rätt

 Sara har tagit kontakt med facket för att få det att agera. Om inte facket ta upp ärendet hamnar det hos diskrimineringsombudsmannen, DO. 

 – Vi har haft sådana ärenden tidigare och kommit fram till att man får bära slöja när man jobbar, så länge det inte finns extrema säkerhets skäl, till exempel som att jobba som gruvarbetare - då måste man ha hjälm på sig. Annars har arbetsgivaren inte rätt att hindra folk från att bära sjal, säger Eva Rosengren, pressekreterare på DO.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!