Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flydde från maken - frias från rattfylla

Kvinnan körde 145 kilometer i timmen med 1,63 promille alkohol i blodet och krockade.

Nu friar Helsingborgs tingsrätte henne från misstankarna om grov rattfylla. Orsak: Kvinnan flydde från en inbillad fara.

Den 43-åriga kvinnan körde 145 kilometer i timmen på 90-vägen med  1,63 promille alkohol i blodet när hon krockade med en annan bil, körde  av vägen och voltade. I förhör säger kvinnan att hon försökte fly från  sin man som försökte skada henne.

I själva verket försökte mannen hindra kvinnan för att köra berusad.

Detta skriver Metro.

Kvinnan säger i förhör att hon var helt slutkörd efter jobbet. Hon menar att hon inte tänkte klart när hon satte sig i bilen och att hon aldrig haft anledning att känna sig hotad av sin man.

Maken intygar också att kvinnan uppförde sig irrationellt, varit stressad och trött.

Helsingborgs tingsrätt anser att kvinnan rent objektivt inte befunnit sig i en nödsituation. Men att omständigheten att kvinnan lämnade hemmet enbart iförda trosor och linne talar för att hon verkligen trodde att hon befann sig i en nödsituation.

”N N får därmed anses ha befunnit sig i sådan inbillad nöd när hon påbörjade färden som kan medföra ansvarsfrihet från uppsåtligt brott”, skriver tingsrätten i sin dom.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!