När flickvännen gjorde slut i bilen styrde mannen fordonet rakt in i en mötande bil. Frontalkrocken blev våldsam och föraren i den mötande bilen ådrog sig livshotande skador. Foto: Mikael NilssonNär flickvännen gjorde slut i bilen styrde mannen fordonet rakt in i en mötande bil. Frontalkrocken blev våldsam och föraren i den mötande bilen ådrog sig livshotande skador. Foto: Mikael Nilsson
När flickvännen gjorde slut i bilen styrde mannen fordonet rakt in i en mötande bil. Frontalkrocken blev våldsam och föraren i den mötande bilen ådrog sig livshotande skador. Foto: Mikael Nilsson
Malmö tingsrätt. Foto: Jens ChristianMalmö tingsrätt. Foto: Jens Christian
Malmö tingsrätt. Foto: Jens Christian

Man dumpades – då kraschade han bilen

Publicerad

Mitt under bilresan förklarade ex-flickvännen att hon inte ville bli tillsammans med 22-åringen igen – då styrde han över fordonet på motsatt sida av vägen och frontalkrockade med en annan bil.

Föraren i den mötande bilen fick livshotande skador i samband med kraschen – men överlevde.

Snart inleds rättegången mot 22-åringen som står åtalad för försök till dråp och vårdslöshet i trafik, rapporterar Sydsvenskan.

Den våldsamma frontalkrocken inträffade eftermiddagen den 17 oktober 2014 på Käglingevägen i Oxie utanför Malmö.

När räddningsmanskapet kom fram var de två bilarna kraftigt demolerade. Samtliga tre personer fick klippas ut ur bilvraken.

Flickvännen och 22-åringen klarade sig utan några allvarligare skador, men tillståndet för föraren i den mötande bilen var inledningsvis livshotande.

Men när polisens började titta närmare på händelsen började de snart ana att det kanske inte rörde sig om någon olyckshändelse.

Både sikt- och väderförhållandena var goda men det saknades också bromsspår.

En annan bild

Till en början uppgav den 22-åringen att det hade varit halt på platsen och att det var det som fått honom att tappa kontrollen.

Men när polisen förhörde 22-åringens exflickvän framträdde en helt annan bild.

Ex-flickvännen berättade att de två strax före kraschen hade bråkat. I förhör berättar hon att hon hade brutit upp förhållandet en knapp månad tidigare. Ett beslut som 22-åringen hade svårt att acceptera.

Under olycksdagen hade de umgåtts som vänner och på väg hem i bilen hade de bråkat. 22-åringen ville att de skulle bli tillsammans igen, men det ville inte hon.

Därefter ska 22-åringen ha sagt att han inte ville leva och svängt ut i det mötande körfältet.

Rättegången inleds

När polisen senare konfronterade 22-åringen med ex:ets uppgifter erkände han att han krockat medvetet. Han ska samtidigt ha sagt att han aldrig haft för avsikt att skada någon annan än sig själv.

– Jag siktade inte på något. Jag blundade och gled över, säger han i förhör som citeras av Sydsvenskan.

På onsdagen möts de inblandade i tingsrätten.

22-åringen står då åtalad för försök till dråp och vårdslöshet i trafik. Han erkänner att han kört vårdslöst och orsakat de andras skador, men nekar till att han ska ha försökt döda dem.

 

I en tidigare version fanns uppgifter om att flickvännen gjort slut i bilen. Detta stämmer inte. Paret var inte tillsammans vid tillfället utan hade gjort slut sedan tidigare. Kvällsposten ber om ursäkt för felet.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag