Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flickor tillbringade natten på Ikea

OLAGA INTRÅNG. Det är inte första gången som unga personer försöker eller har övernattat i ett Ikea-varuhus. 2016 anträffades två unga tjejer av en väktare inne på Ikeas varuhus i Jönköping.

De två 12-åriga flickorna stannade kvar på Ikea i Malmö efter stängning.

Först när väktare larmades mitt i natten hittades flickorna och kunde hämtas av polis.

– Det är en anhörig som ringer vaktbolaget och de kunde hitta flickorna. Det finns inga andra brott kopplade till detta, säger Kim Hild, presstalesperson hos polisen i region syd.

Klockan 02.58 natten mot lördag fick polisen i Malmö en ovanlig påringning.

En person hade då upplyst ett vaktbolag om att två flickor befann sig inne på Ikea-varuhuset i Malmö.

– Jag vet inte om personen hade pratat med flickorna på något sätt. Men det är en anhörig som ringer vaktbolaget, säger Kim Hild.

Polisen larmades till varuhuset och kunde där hitta två 12-åriga flickor. Enligt polisen hade de två flickorna stannat kvar på varuhuset efter stängning och gömt sig då väktare gått sin rond. 

De två flickorna skjutsades hem till sina vårdnadshavare.

Händelsen rubriceras som olaga intrång.

 

Efterlyst man hittad sovande – på Ikeas sängavdelning

Personalen på Ikea i Uppsala fick en ovanlig överraskning när de kom till jobbet imorse. I en av sängarna på sovrumsavdelningen låg nämligen en okänd man.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!