Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flickan rövades bort av flera män – grät

Den 13-åriga flickan tvingades in i en bil av flera vuxna män utanför skolan i Mörbylånga. Hon fördes bort, framför ögonen på gråtande skolkamrater.

En man har anhållits i sin frånvaro.

På fredagskvällen var flickan fortfarande försvunnen.

Ölands- och Kalmarpolisen drog omedelbart igång ett stort spaningspådrag. Rigorösa personkontroller upprättades vid Ölandsbrons fäste på Kalmarsidan.

Alla tillgängliga polispatruller sattes in i sökandet efter bilen och den person som man misstänkte bar huvudansvaret för kidnappningen. Rikslarm utfärdades.

Men på fredagskvällen fanns inga spår efter flickan och förövarna som fört bort henne.

- En person är anhållen i sin frånvaro för olaga frihetsberövande. Det är det enda vi kan säga för närvarande, informerade Kalmarpolisens pressansvariga Lina Isaksson Funke.

Gränsstationerna underrättade

Utredningsledare Mikael Front arbetade under hela kvällen med kontakter på andra håll i landet. Hörde vittnen, samtalade med flickans mamma och kontrollerade de olika adresser som man kommit fram till i kartläggningen av den anhållne.

- Vi har inte hittat den misstänktes egen bil, men vi vet ju inte om det är den de färdats i. Vi har inga heta spår efter dem så här långt, säger han till Kvällsposten sent i går kväll.

Tillsammans med inre befäl informerade Mikael Front även Sveriges gränsstationer och tullar om det efterspanade sällskapet.

Hur allvarligt man såg på riskerna för att kidnapparna skulle föra ut sitt offer ur landet ville han emellertid inte kommentera.

Minst tre män tog flickan

Det var strax före ett på dagen som dramat inleddes. Den 13-åriga flickan stod vid busshållplatsen och väntade på att kunna ta sig hem.

Några elever befann sig utanför det intilliggande skolcaféet och blev vittnen till hur minst tre män tog flickan och placerade henne i bilen. 

Det var skolans ledning som larmade polisen, efter att några elever kommit springande och med gråten i halsen berättat vad som skett.

Det bekräftar Skansensskolans rektor Christer Molinder. Några ytterligare kommentarer är han för närvarande inte beredd att ge.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!