Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flickan filmade sin rumpa – blev slagen

Flickan blev slagen av sin pappa.
Foto: Shutterstock

Flickan larmade om att hon blivit slagen efter att hon spelat in en video där hon visade rumpan.

Men trots att rättsläkaren konstaterat att flickan troligtvis utsatts för trubbigt våld frias pappan för de flesta av anklagelserna.

Det var socialnämnden som polisanmälde misshandeln efter att flickan själv uppmärksammat skolpersonal på att hon utsatts för våld i hemmet. En rättsläkare konstaterade hudblödningar och blåmärken, som enligt Lokaltidningen, bedöms komma från trubbigt våld.

Pappan åtalades misstänkt för att ha slagit sin dotter i ansiktet, på bålen och benen med en stekspade och för att ha sparkat eller trampat på henne. 

Nu frias han av tingsrätten, för de flesta av anklagelserna. 

– Som vanligt när det gäller små barn är det höga beviskrav och berättelserna är inte alltid tillräckliga för att det ska räcka fullt ut. Personligen trodde jag att de skulle räcka för flickan men samtidigt förstår jag domstolarna. Det är höga beviskrav, säger Mikael Niklasson, målsägarbiträde för flickan till Lokaltidningen.

Filmade sin rumpa – blev slagen

Pappan fälls för att ha utdelat två slag på insidan av låret på sin dotter. 

Enligt flickan kom pappan på henne när hon spelade in en video på sin telefon. Enligt flickans egen berättelse skakade och visade hon rumpan samtidigt som hon spelade in.

Pappan hävdar att å andra sidan att flickan visade rumpan för en gammal man i telefon – och att det var därför han slog henne. De två slagen, med öppen hand, erkänner pappan.

Men våldet med stekspade har han kategoriskt nekat till. Han får också stöd av flickans moster, som hävdar att flickan ramlat på pärlor och då slog sig i samband med det. 

Mostern hävdar också att flickan är ett aktivt barn. Och enligt pappan kommer flickan ofta hem med blåmärken från skolan. 

Därför anser tingsrätten att det ”inte är uteslutet” att skadorna har uppstått på annat sätt.

Döms till böter

Pappan döms för ringa misshandel – för de två slagen – och ska betala böter på 16 000 kronor. Han ska också betala 5000 kronor i skadestånd till flickan. 

Samtidigt skriver tingsrätten i sin dom att det kan ha utövats ytterligare våld mot flickan än det som pappan medgett.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!