Foto: POLISEN / POLISEN
 Foto: POLISEN / POLISEN

Flicka vägrade bära slöja – blev slagen

Publicerad

När systern vägrade ta på sig sin slöja började brodern att slå henne. 

Med ett basebollträ slog han henne i huvudet, på armar och på benen.

Brodern erkänner att han slagit sin syster – men säger att det inte var "så hårt".

Brodern har nu åtalats vid Blekinge tingsrätt. Enligt åtalet, som Blekinge läns tidning tagit del av, ska en tonårspojke ha slagit sin yngre syster. 

I förhör har flickan berättat att hon var på väg ut från lägenheten när brodern ställde sig i dörröppningen, med ett basebollträ i högsta hugg. 

– Du går inte ut utan slöjan, ska han ha sagt. 

Flickan berättar i förhör att hennes bror förändrats den senaste tiden. Från att ha varit snäll hade han blivit krävande – och blev arg för ingenting. 

Vägrade slöja – då slog brodern

Flickan vägrade ta på sig slöjan och förklarade att hon själv bestämmer vad hon ska ha på sig. 

Brodern ska då ha börjat slå sin syster med ett baseballträ. Flickan ska ha blivit träffad i huvudet och på armar och ben. 

Flickan skrek högt av slagen och brodern slutade inte slå förrän en äldre syster kom till hennes räddning. Hon larmade därefter polisen.

"Kan inte prata om varför"

Han greps på platsen och häktades misstänkt för misshandel, enligt BLT. Han har erkänt att han slog henne, men hävdar att det inte var "så hårt". 

– Jag kan inte prata om varför jag slog, det finns så mycket bakom, ska han ha sagt i förhör.

I förhör berättar familjen samstämmigt om hur de alltid låter barnen själv bestämma hur de vill klä sig. Enligt Blekinge läns tidning fördömer de pojkens handling, men vill inte att han ska straffas eftersom det kan förstöra hans framtid. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag