Flera tåg ställs in på grund av snöovädret

Publicerad

Trafikverket meddelar på onsdagsmorgonen att vissa tågsträckor i syd ställs in på grund av det väntade ovädret. Det gäller bland annat tågen mellan Jönköping och Halmstad.

– Att vi stänger vissa sträckor beror på träd som kan falla ner över kontaktledningarna och göra järnvägssträckorna strömlösa, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson. 

Klass 2-varningen med löfte om snöfall och kraftig blåst kan ställa till det under onsdagen i syd. Trafikverket har redan vidtagit mått och steg genom att stänga av några sträckor. Det handlar, bland annat, om sträckan Jönköping-Halmstad och sträckan Nässjö-Vaggeryd. De sträckorna ställs in fram till torsdag lunch, uppger Trafikverket i ett pressmeddelande.

" Efter avstängning kommer sträckorna att besiktigas för att se hur de har påverkats av snöfallet och de starka vindarna. Det är först när denna besiktning och eventuella reparationer genomförts, som trafiken successivt kan starta igen. Tågresenärer uppmanas att kontakta respektive tågbolag för information om när trafiken startar igen på de aktuella järnvägssträckorna."

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag