Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera smittade på kirurgavdelning

Catherine Barnard om Boris Johnsons hantering av corona
Blekingesjukhuset i Karlskrona.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / KVP

Region Blekinge har infört ett intagningsstopp på kirurgavdelning 49 på Blekingesjukhuset i Karlskrona, rapporterar Sveriges Radio Blekinge.

Beslutet kommer efter att två patienter, båda mellan 70 och 90 år gamla, och två ur personalen har konstaterats vara smittade med covid-19.

– Om det finns ett direkt samband eller ej mellan dessa har vi inte kunnat säkerställa. Men det är tillräckligt för att vi som försiktighetsåtgärd har infört ett intagningsstopp, säger smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö till SR.

Enligt SR hade samma avdelning även i våras konstaterad smittspridning bland patienterna. Men Bengt Wittesjö hävdar att det inte ska kopplas till bristande säkerhetsrutiner.

– Vi har haft rigorösa skyddsrutiner vad jag känner till. Men ingenting är hundraprocentigt säkert. Det kan vara olyckliga tillfälligheter, säger han.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!