Utanför Rörstorpsskolan sköts 22-åringen. Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD
Utanför Rörstorpsskolan sköts 22-åringen.  Foto: LÄSARBILD / LÄSARBILD

Flera skott ska ha avlossats mot 22-åringen i Värnamo

Publicerad

Den 22-årige mannen som skadades vid en skottlossning i Värnamo kan ha träffats av flera skott.

Enligt uppgifter till Kvällsposten sköts mannen med fem skott.

Ingen är gripen för mordförsöket.

Det var strax efter klockan ett, natten till lördagen som ett skottdrama inträffade i anslutning till Rörstorpsskolan i Värnamo. 

Flera patruller åkte ut till platsen och på skolan hittades en skottskadad 22-åring – han fördes till sjukhus och skadorna beskrevs som allvarliga men inte livshotande. 

Hörde flera skott

Enligt flera uppgifter till Kvällsposten har mannen skjutits i benet med flera skott. 

Polisen vill dock inte kommentera hur många skott som avlossades eller träffade 22-åringen men enligt uppgift ska minst fem skott ha avlossats mot honom.

Skjutningen rubriceras som mordförsök.

Polisen har tidigare gått ut och vädjat om tips från allmänheten om det inträffade.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag