En av de inblandade bilarna körde in i ett träd. Foto: VICTOR STENFELDT
En av de inblandade bilarna körde in i ett träd. Foto: VICTOR STENFELDT

Offren klarade sig med lindriga skador

Publicerad
Uppdaterad

De tre personer som var inblandade i en trafikolycka i centrala Halmstad på lördagskvällen klarade sig med lindriga skador.

– Vi hörde skrik av däck och en kraftig smäll, berättade Victor Stenfeldt som bor intill platsen där en av bilarna körde in i ett träd.

Polisen utreder misstänkt drograttfylleri i samband med händelsen.

 

Polisen fick in larm via SOS klockan 19.34 att två bilar hade krockat på Viktoriagatan nära korsningen med Kungsgatan i Halmstad.

Det fanns uppgift om att en bil hade kört in i ett träd och därefter hade en andra bil eventuellt kört in i sidan på den första.

Ambulans, räddningstjänst och flera polispatruller skickades till platsen.

Många hjälpte till

Victor Stenfeldt som bor vid olycksplatsen satt med sin flickvän i ett rum inåt gården när de hörde ljudet av olyckan.

– Jag sprang till fönstret mot gatan och såg de två bilarna. Jag ringde direkt till 112 men de sa att de redan hade fått larm om olyckan, sa han.

– Det var mycket folk som hjälpte de inblandade ut ur bilarna och tog hand om dem.

Trafikolyckan inträffade i Halmstad.Foto: GOOGLE MAPS

– Skadebilden är något oklar men tre personer ska vara allvarligt skadade, sa Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i västra Götaland, direkt efter händelsen.

SOS bekräftade också att tre personer hade förts till sjukhus.

Lindriga skelettskador

Vid 23.20 meddelade Hallands sjukhus i Halmstad att ett av olycksoffren, en man född 1996, hade klarat sig med lindriga skelettskador. Han fick dock stanna kvar för vård.

På söndagen skrev Hallandsposten att de båda andra personerna hade skickats hem från sjukhuset efter undersökning. En av dem var helt oskadd medan den andra drabbats av en lättare hjärnskakning.

Enligt HP skapade olyckan stora problem i trafiken. Slottsbron i Halmstad skulle vara avstängd.

Misstänkt drogtrattfylleri

Vakthavande befäl Magnus Nordqvist uppgav att polisen hade startat en förundersökning om vårdslöshet i trafik i efter olyckan.

– Vi har tagit två fordon i beslag. Teknisk undersökning har genomförts på platsen och ärendet hanteras nu av jourhavande förundersökningsledare i Halland, sa Magnus Nordqvist.

På söndagsmorgonen meddelade polisen att det även finns misstanke om drograttfylleri i samband med händelsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag