Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera skadade efter vild skottlossning

Fyra personer i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Tre av dem med allvarliga skador och en med lindriga skador, enligt Region Skåne.Foto: Magnus Persson / Läsarbild
"Jag hörde skotten: pang pang pang pang, i rask takt, sen såg jag en bil köra i väg", säger ett vittne till skottlossningen.Foto: Magnus Persson

Fyra personer skottskadades under lördagskvällen i området Seved i Malmö.

Nu arbetar polisen febrilt för att hitta gärningsmännen.

– Ingen har gripits, men det finns någon misstänkt, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral på söndagsförmiddagen.

Tre av de skjutna fick allvarliga skador och vårdas på sjukhus.

Vittnen berättar om automatvapen som lät som fyrverkerier – och upp mot femton skott som avlossades.– Fy fan vad rädd jag är, gatan är katastrof, säger ett vittne till Kvällsposten.

Vet du mer? Tipsa Kvällsposten!

Vet du mer om händelsen? Hör av dig till Kvällsposten direkt!

Kontakta redaktionen på redaktionen@kvp.se eller skicka e-post, sms eller mms till 71717.

Mer detaljerad information om hur du kommer i kontakt med redaktionen hittar du här!

Har du nyhetstips kan du naturligtvis även ringa tipsnumret 040-18 90 90.

Ett stort antal personer var inblandade och fyra personer mejades ner av, vad vittnen på plats tror, var automatvapen.

Fyra personer i 20-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans.

Enligt Region Skåne hade tre av dem allvarliga skador, medan en hade lindriga.

– Samtliga ska vara vid liv, sa Nils Norling på polisens ledningscentral sent i natt och på polisens hemsida meddelas att ingen av de skadade ådragit sig livshotande skador.

Flera gator var under ett par timmar på söndagsmorgonen avspärrades, medan ett stort antal poliser arbetade på platsen.

Även akuten i Malmö, dit de fyra personerna förts, spärrades av.

– Ingen har gripits, men det finns någon misstänkt. Det är på gång, men vi har ingen gripen just nu, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral på söndagsförmiddagen.

"Säkert 10-14 skott"

Området på Rasmusgatan i Malmö är bostadstätt med mycket folk i rörelse. Och personerna som bor i området beskrev ljuden från automatvapnen som fyrverkerier.

Några officiella uppgifter om hur många skott som avlossades finns inte. Men enligt flera vittnen på plats handlar det om ett stort antal.

– Jag hörde flera skott, säkert 10-14 stycken. Pang. Sen hörde jag en bil som körde snabbt. Det är katastrof, nyligen var det en bomb på gatan, sa vittnet till Kvällsposten.

Folket som bor i området är nu oroliga och frukar för sina liv. Den senaste tidens skottlossningar, knivdåd och bomber i staden har spridit en rädsla.

– Fy fan vad rädd jag blir, den här gatan är katastrof, säger grannen, en familjefader som står med sin familj och tittar ut mot avspärrningen.

En annan person som bor i närheten av var den massiva skottlossningen ägt rum tror att det är ett krig som håller på att bryta ut.

– Jag sa tidigare i veckan att det bara var en tidsfråga innan helvetet bryter loss, och titta här, säger en ung kvinna som bor i området och pekar mot avspärrningarna

Detonerade bomb tidigare i veckan

Under natten till tisdag greps 27 personer misstänkt för att vara inblandade i skottlossning på måndagskvällen.

Samtliga förutom en person släpptes dagen efter.

I torsdags detonerade en bombs på precis samma gata som nattens skottlossning ägt rum på. Om det finns ett samband mellan händelserna vill inte polisen uttala sig om.

– Det är för tidigt att säga. Först ska vi prata med vittnen och försöka ta reda på vad som har på vad som hänt, sa Emily Garnheim, informatör på polisens ledningscentral under lördagsnatten.

Hennes kollega Stephan Söderholm ville inte heller på söndagsförmiddagen bekräfta att lördagens vilda skottlossning har samband med tidigare våldsaktioner i området.

– Det kan man ju spekulera i så klart, men det är ingenting som jag kan kommentera.

En källa till Kvällsposten berättade i samband med att de 27 personerna gripits att det här bara är början.

– Det kommer att hända mer, sa källan som har kunskap om vad som pågår.

Polisen påbörjade strax efter midnatt dörrknackning i området för att försöka hitta personer som sett eller hört något.

– Vi är mycket angelägna att höra observationer från folk som sett eller hört någonting. Det går bra att gå fram till en patrull eller att ringa oss på 114 14, säger Nils Norling på polisens ledningscentral.