Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera scener i Malmö stänger ner

Foto: LOVISA ÅKESSON

Länstyrelsen Skånes besked om att publiktaket för sittande publik sänks till åtta personer gör nu att Malmö opera och Malmö stadsteater stänger under resten av året.

– Det samlas rätt mycket människor på vår scen under en vanlig föreställning, säger Malmö operas pressansvarige Torgny Nilsson till Sydsvenskan.

Svcenerna kommer att stänga helt, ställa in resterande föreställningar och upphöra med livesändningar för en digital publik.

– Det samlas rätt mycket människor på vår scen under en vanlig föreställning. Så när smittspridningen är så stor som den är nu och statsministern uppmanar att människor inte ska träffas i större grupp har vi beslutat oss för att inte spela alls, säger Malmö operas pressansvarige Torgny Nilsson till Sydsvenskan.

Malmö opera gör dock ett undantag: man kommer att livesända ”Jul på Operan” med Rickard Söderberg, Anne Sofie von Otter och Marianne Mörck den 17–20 december.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!