Flera rånare tog sig in i bostad – 14-åring hoppade från balkong

Publicerad

En 14-årig pojke har hoppat från en balkong på fjärde våningen och skadats vid fallet.

Hoppet verkar vara en flykt från flera rånare som bröt sig in i bostaden.

– Vi har varit på sjukhuset och pratat med honom, säger Stephan Söderholm vid polisens regionledningscentral.

Det var på torsdagseftermiddagen som ett flertal män bröt sig in i en lägenhet i Malmö, något som Sydsvenskan först rapporterade om.

I samband med detta hoppade en 14-åring från en balkong på fjärde våningen.

– Vi håller på och försöker reda ut vad som har hänt. Det ska vara flera män som tar sig in i lägenheten, och det är då som den här ungdomen hoppar från balkongen, säger Stephan Söderholm vid polisens regionledningscentral.

Två män är gripna för rån

Polisen var snabbt på plats och griper två personer, som nu sitter frihetsberövad.

Den skadade pojken har förts till sjukhus.

– Vi har varit på sjukhuset och pratat med honom, säger Stephan Söderholm.

Ifall pojken har kunnat lämna några uppgifter är oklart. De gripna männen är misstänkta för rån. Polisen kunde konstatera att dörren till lägenheten var uppbruten.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag