Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera nya bilbränder i Rosengård i natt

Under natten till onsdagen brann det på två platser i Rosengård
Foto: Mikael Nilsson

Det fortsätter brinna bilar i Malmö. Under natten till onsdagen brann det på två platser i Rosengård. Sammanlagt skadades fyra bilar.

Det första larmet kom några timmar senare än de senaste dagarnas bilbränder. Vid 01.28 kom det första larmet från Tornfalksgatan, där en bil stod i brand.

Minuter senare kom nästa larm. Då rörde det sig om hela tre bilar som blev totalförstörda i en större brand på Hårds väg i Rosengård. Polisen har ingen misstänkt för bränderna.

Svårt att bevaka händelserna

Beredskapen är hos polisen i Malmö är nu så hög som det går för att komma till bukt med problemet med bilbränderna. Detta är den nionde natten i rad som det brinner i Malmö.

– Beredskapen har bottenskrapats. Vi får ta vad vi kan för att hantera detta, säger Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö.

Antalet bilbränder har blivit allt fler under de senaste två veckorna. Bara under natten till tisdag brann det i hela 20 bilar i landet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!