Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera Malmökrogar kan få vite efter trängsel

Bild från tidigare i år.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera krogar i Malmö kommer få förelägganden med vite efter helgens trängselkontroller. 

Miljöförvaltningen ser ”mycket allvarligt” på bristerna. 

– Det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter hålla avstånd för att inte sprida

eventuell smitta vidare, säger Arvid Nordland, enhetschef

på miljöförvaltningen i Malmö stad.

Miljöförvaltningen i Malmö fortsätter göra trängselkontroller på stadens serveringar för att minska risken för smittspridning.

Den gångna veckan kontrollerades 50 restauranger, caféer och barer runt Möllevången, Stortorget och Lilla torg – varav elva hade anmärkningar. 

Under lördagskvällen och –natten fick nio verksamheter anmärkningar i form av trångt på dansgolv, köer samt möblering, vilket Miljöförvaltningen ser ”mycket allvarligt” på och som kommer generera föreläggande med vite för flera. 

- Det är viktigt att vi inte slappnar av utan fortsätter hålla avstånd för att inte sprida eventuell smitta vidare. Restauranger och serveringar har ett särskilt ansvar men vi får inte glömma att vi alla har möjlighet att göra skillnad, säger Arvid Nordland, enhetschef på miljöförvaltningen i Malmö stad, i ett pressmeddelande. 

Miljöförvaltningen började göra trängselkontroller i april, närmare bestämt den 17 april, och har sedan dess gjort totalt 80 stycken. Totalt är man nu uppe i 810 kontroller och sammanlagt 80 noterade avvikelser.  

David Lindsjö, enhetschef för miljö- och hälsoskydd på Malmö stad, har tidigare förklarat vad ett föreläggande innebär. 

– Ett föreläggande är ett beslut där vi skriver vad de behöver uppfylla. Föreläggande med vite har en straffavgift, säger David Lindsjö.

 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!