Flera knivskadade i bråk på asylboende

Publicerad

Flera personer ska ha skadats i ett storbråk på ett asylboende i Halmstad.

En person har gripits misstänkt för dråpförsök.

– Jag har minst tre personer som är knivskadade, sa Johan Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Halland, inledningsvis.

Klockan 01.40 fick polisen larm om ett bråk på Migrationsverkets ankomstboende i Halmstad. Både polis och ambulans kallades till boendet – där hittades tre personer knivskurna, enligt de första polisuppgifterna.

Det ändrades sen till minst två skadade.

– Det verkar som att det är två falanger som har rykt ihop, sa Johan Johansson, vakthavande befäl på polisen i Halland, inledningsvis.

Polisen hade först svårt att jobba med fallet på boendet på Arena Hotell.

– Vi har än så länge svårt att få reda på vad som har hänt på grund av språkförbistring, sa Johansson i det tidiga arbetet.

Allvarliga handskador

Lite mer än en timme efter att larmet kom in hade en person gripits, då misstänkt för grov misshandel. Det ändrades senare till dråpförsök alternativt grov misshandel.

Minst tre personer ska vara inblandade i knivbråket. Två av dem är förda till sjukhus – en med allvarliga skador på en hand. En inblandad är inlagd för tillnyktring.

Ingen av de inbladade ska ha livshotande skador.

"De skadade har skärskador och förs i ambulans till sjukhus. För närvarande kan inga ytterligare uppgifter lämnas om skadeläget annat än att skadorna inte är livshotande", skriver polisen på sin hemsida.

Vittnen på plats ska höras om händelsen och en brottsplatsundersökning ska göras.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag