Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera knivskadade i bråk på asylboende

Flera personer ska ha skadats i ett storbråk på ett asylboende i Halmstad.

En person har gripits misstänkt för dråpförsök.

– Jag har minst tre personer som är knivskadade, sa Johan Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Halland, inledningsvis.

Klockan 01.40 fick polisen larm om ett bråk på Migrationsverkets ankomstboende i Halmstad. Både polis och ambulans kallades till boendet – där hittades tre personer knivskurna, enligt de första polisuppgifterna.

Det ändrades sen till minst två skadade.

– Det verkar som att det är två falanger som har rykt ihop, sa Johan Johansson, vakthavande befäl på polisen i Halland, inledningsvis.

Polisen hade först svårt att jobba med fallet på boendet på Arena Hotell.

– Vi har än så länge svårt att få reda på vad som har hänt på grund av språkförbistring, sa Johansson i det tidiga arbetet.

Allvarliga handskador

Lite mer än en timme efter att larmet kom in hade en person gripits, då misstänkt för grov misshandel. Det ändrades senare till dråpförsök alternativt grov misshandel.

Minst tre personer ska vara inblandade i knivbråket. Två av dem är förda till sjukhus – en med allvarliga skador på en hand. En inblandad är inlagd för tillnyktring.

Ingen av de inbladade ska ha livshotande skador.

"De skadade har skärskador och förs i ambulans till sjukhus. För närvarande kan inga ytterligare uppgifter lämnas om skadeläget annat än att skadorna inte är livshotande", skriver polisen på sin hemsida.

Vittnen på plats ska höras om händelsen och en brottsplatsundersökning ska göras.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!