Flera inbrottsförsök i södra Sverige i natt

Publicerad

Flera inbrott har drabbat butiker i södra Sverige under natten.

I båda fallen är det oklart vad som har stulits.

En man i 40-årsåldern kunde gripas i samband med ett inbrott i Eslöv och är nu misstänkt för stöld.

Klockan 02.11 natten till måndagen larmades polisen till Järnvägsgatan i Landskrona med anledning av ett inbrott i en butik. Enligt uppgifter från polisen ska en person ha tagit sin in i en butik via en intilliggande skola. Därefter ska ett hål ha gjorts mellan skolan och butiken, skriver polisen.

Polisen åkte ut till platsen för en brottsplatsundersökning. I nuläget är det oklart vad som stulits.

Ingen person har gripits för rånet. 

Greps på plats

Senare under natten, klockan 03.53 larmades polisen till Stockamöllan i Eslöv där ett inbrott gjorts i en byggarbetsplats. Enligt vittnen ska två fordon ha lämnat området och polisen larmades. 

När polisen kontrollerade en personbil greps en man i 40-årsåldern som nu är misstänkt för stöld.

Övriga uppgifter är inledningsvis oklara. 

Försökte stjäla moped

En uppringare larmar polisen efter att ha sett hur en okänd gärningsman försökt bryta loss en fastkedjad moped i Ödåkra. Larmet kom in till polisen klockan 04.40 på måndagen. 

När polisen kom fram till platsen kunde de gripa en person, misstänkt för stöld. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag