Flera försökte rymma från Migrationsverkets förvar

Fritagningsförsök. Fem personer försökte rymma från Migrationsverkets förvar i Åstorp natten mot söndag. Rymningen misslyckades.
Foto: Pressbild

Minst fem personer försökte natten mot söndag rymma från Migrationsverkets förvar i Åstorp, skriver Helsingborgs Dagblad.

Polisen misstänker att de fem fick hjälp av någon på utsidan.

Larmet från Åstorp kom vid halvfyratiden på morgonen. Då tryckte personalen på överfallslarmet och flera polispatruller larmades omedelbart till platsen.

Enligt polisens ledningscentral var det fem personer som försökte rymma, samtliga kunde dock stoppas.

Det är inte känt hur försöket att rymma gick till men polisen uppger att det finns tecken på att någon på utsidan försökte hjälpa de fem personerna, bland annat har en dörr hittats uppbruten. Därför har en anmälan om främjande av flykt upprättats.

Flyttades till annan plats efter fritagningsförsöket

Ingen människa skadades allvarligt fysiskt vid fritagningsförsöket men tre av de som försökte rymma misstänks i nuläget för misshandel och våld mot tjänsteman, skriver HD.

– Det kan ha varit så att någon av de som jobbar där fick något slag i samband med det som hände eftersom man har skrivit en anmälan om misshandel, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral i Malmö.

Inga allvarligare personskador ska ha uppstått i samband med rymningsförsöket, men tre av de förvarstagna misstänks för misshandel och våld mot tjänsteman.

I samband med nattens insats flyttades tre av de som försökte fly till en plats med högre säkerhetsklass vilket innebar att de kördes till häktet i Malmö. Häktet i Helsingborg ligger närmre men där var det fullt.

– De andra två är kvar i Åstorp, säger Åsa Emanuelsson.

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!