Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera bränder på kort tid – polisen ökar närvaron

En anlagd brand på Törestorps camping i Vissefjärda förstörde en byggnad.
Foto: HELMUTH PETERSSON

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern.

Natten till söndag brann det igen.

Natten mot söndag brann en husvagn. Den ska ha varit helt övertänd när polisen kom till platsen och branden misstänks vara anlagd. Nu väntar en teknisk undersökning av platsen.

– Det är viktigt att detta nu utreds. I och med att det har varit många bränder i Emmaboda är det viktigt att var och en utreds för sig för att kunna se om det finns något samband. Där är den tekniska undersökningen en viktig del, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd, till TT.

Det har brunnit nio gånger på olika platser i Emmaboda kommun sedan den femte februari. Däribland i en klubbstuga, i en magasinsbyggnad och i en campinglokal. 

Polisen vill ha tips

Två av bränderna har inträffat på området där Emmabodafestivalen brukar arrangeras.

Flera av bränderna misstänks vara anlagda men ännu är ingen person misstänkt.

– I nuläget arbetas det efter att bränderna hör samman tills motsatsen har bevisats, säger kommunpolis Caroline Gyberg till Barometern.

Hon tillägger att polisen har ökat sin närvaro i kommunen:

– Vi har Emmaboda kommun som prioriterat område. Vi styr våra resurser mot Emmaboda.

Polisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig om tips och iakttagelser som kan hjälpa dem i utredningsarbetet. Man söker även ägaren till den husvagn som brann under natten mot söndag.

Det finns ingen misstanke om att någon person ska ha kommit till skada i samband med branden.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!