Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Flera blev knivskurna – och beskjutna i natt

Tre män blev knivskurna och två personer beskjutna på Rosengård i Malmö inatt. Foto: Fritz Schibli
Polisen spärrade av platsen. Foto: Fritz Schibli
Polisen kopplar ihop de fyra händelserna. Foto: Fritz Schibli
Stort pådrag i natt. Foto: Fritz Schibli

Polisens vapenhund på plats på Rosengård.

Foto: Fritz Schibli

Tre män blev knivskurna och två män säger sig ha blivit beskjutna i Rosengård i Malmö i natt.

Polisen kopplar samman de fyra händelserna.

– Allt har hänt på samma tid och samma plats, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.

På torsdagskvällen vid 23.31 larmades polisen till Von Rosens väg i Malmö. En uppringare berättade då om en skottlossning mot en lägenhet.

När polisen kom till platsen ska samtidigt en bil ha kört i väg.

Men polisen hittade inledningsvis inte några spår efter någon skottlossning på platsen. I samma trapphus hittade polisen i stället en allvarligt skadad man som blivit knivskuren i halsen.

– Mannen har ett rejält snitt i halsen. Det bedöms som mordförsök. Han hade en öppen sårskada på halsen och i nacken, berättar Stephan Söderholm.

Anmälde på polishuset

En stund senare tog sig två män i 20-årsåldern till polishuset i Malmö och anmälde att de blivit beskjutna när de suttit i bilen på den aktuella vägen i Rosengård.

Inga personskador har rapporterats, men bilen har omfattande skador och har tagits i beslag för teknisk undersökning, enligt polisens hemsida.

Ytterligare två personer anmälde senare under natten, vid olika tillfällen, att de blivit knivskurna i fingret på Von Rosens väg.

"Svårt att gå in på exakt samband"

Inledningsvis var ärendet komplext och under morgonen har polisen arbetat med att gå igenom alla anmälningar som kommit in.

Nu kopplar polisen samman händelserna. Männen som säger sig ha blivit beskjutna ska ha pekat ut den knivskurne mannen och flera av hans vänner för skottlossningen. Mannen som knivskars anklagar i sin tur männen i bilen som ansvariga för knivdådet.

– Det är svårt att gå in på exakt hur sambandet ser ut. Allt har hänt på ungefär samma tid och på samma plats. Det finns även andra omständigheter som gör att vi ser ett samband här, säger Stephan Söderholm.

Polisen hade vid 17-tiden på fredagen inte kunnat bekräfta att skottlossning verkligen förekommit.