Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bilbränder under natten – taxi utbränd

På Cronmans väg i Malmö brann en taxi så kraftigt att en vattenkanon fick användas för att släcka elden. Foto: PATRICK PERSSON

Under natten har det brunnit i ett par bilar på olika håll i Sydsverige. 

I Listerby larmas polisen till Byvägen och hittar där en helt utbränt tidningsbudsbil. 

Även i Karlskrona, Landskrona och Malmö brann det bilar under natten. 

– Det var ett tag sedan vi hade så många bränder samma natt. säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral. 

Under branden i Listerby, utanför Ronneby var det även en annan bil som skadades. Dock har ingen person kommit till skada. 

En anmäla upprättas om skadegörelse men ingen har gripits misstänkg för brott. 

Inte heller i Karlskrona är det någon skadad eller gripen efter nattens bilbrand. 

Två taxibilar brann i Malmö

I Malmö larmades polis och räddningstjänst till Västra Kattarpsvägen gällande en bilbrand. Det var en taxi som brann. När räddningstjänsten kom till platsen hade branden även spridit sig till ytterligare en bil. 

Ungefär samtidigt brann en bil på Cronmans väg. Enligt Sydsvenskan var även det en taxibil som dessutom tillhör samma bolag som den brinnande taxin på Västra Kattarpsvägen. 

Vattenkanon

Enligt uppgifter till Kvällsposten ska bilen ha brunnit så kraftigt att räddningstjänsten tvingades kalla på förstärkning och fick använda sig av en brandbil med vattenkanon för att kunna släcka branden. 

"Branden har spridit sig till en annan bil. En bil blir helt utbränd och en får stora brandskador", skriver polisen på sin hemsida. 

Polis påbörjade släckning i Landskrona

I Landskrona brann två bilar på Tranchellsgatan vid tretiden i natt. Polisen hann före räddningstjänsten och påbörjade släckning. 

Båda bilarna får plåtskador. 

"Ingen har gripits eller kommit till skada", skriver polisen. 

"Bränder nattens tema"

Enligt Kim Hild som är presstalesperson på polisens ledningscentral var det ett tag sedan det brann bilar på så många olika platser i Sydsverige samtidigt. 

– Ja brand har verkligen varit nattens tema. Vi har ju bilbränder i så många olika platser i regionen och det är kanske inte så vanligt. 

– Men bränderna har ingenting med varandra att göra.