Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bilbränder drabbade Sydsverige i natt

Natten till fredag larmades polisen om en rad bilbränder i Skåne och Kalmar län.

Minst tio bilar drabbades i bränder i bland annat Helsingborg, Kalmar och Vellinge kommun.

01.51 skickas räddningstjänst och polis till Spårvägen i Trelleborg där tre bilar på en parkeringsplats har brunnit. Ett av fordonen är helt utbrunnen när polisen kommer fram. 

02.29 kommer larm om en bilbrand i Vellinge där det fanns risk för att elden spred sig vidare till fler bilar. I nuläget är det oklart om fler bilar skadats i händelsen.

02.56 larmas räddningstjänst och polis i Kalmar om bränder i två bilar som står parkerad vid en matvarubutik på Lille Bullens väg. Polis har skrivit en anmälan om skadgörelse.

03.45 larmades polisen till Oxie utanför Malmö där en bil brann. På en parkeringsplats på Oshögavägen hittar polisen en totalt utbränd bil, men elden har inte spridit sig vidare till de andra bilarna.

03.55 skickas polis och räddningstjänst till Dalhem i Helsingborg. Tre bilar har eldhärjats: två är utbrunna, den tredje har skador på sidan. Polisen upprättar en anmälan om skadgörelse men ingen gärningsperson är ännu gripen.