Flera bilar och en husvagn i brand

Publicerad

Två bilar och en husvagn stod natten mot lördag i brand i Hörby.

Även i Malmö fick polisen in larm om en brand.

Misstankar finns om att bränderna kan vara anlagda.

Det var vid 23.30-tiden på ferdagen som polisen fick in larm om en bilbrand på Kvarnbyvägen i Malmö. Polis och räddningstjänst skickades till platsen, som ligger på väg 13 vid Årröd.

Hur bilen har börjat brinna är okänt, men polisen ska utreda huruvida det kan vara anlagt. Ingen person är gripen för brandne.

Även i Hörby har det brunnit fordon under fredagsnatten. 

– Det är på en uppställningsplats i Hörby som två bilar och en husvagn brinner. Jag har inte så mycket mer information om det i nuläget, meddelade Jimmy Modin hos polisen i syd vid 00.30-tiden.

Flera larm om fylleri

Hur bränderna har uppstått är även där okänt, och i nuläget finns ingen gripen eller misstänkt för att anlagt dem.

Men natten mot lördag är en varm natt med många människor ute och polisen har fått flera larm om bland annat fylleri.

– Det är inte så konstigt med tanke på vädret och att många människor är ute, då brukar det kunna bli så, säger Jimmy Modin.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag