Flera bilar misstänks ha blivit beskjutna

Publicerad

Flera bilister i trakten kring Ängelholm misstänks ha blivit beskjutna.

Polisen vädjar om tips efter händelserna på torsdagskvällen.

– Detta är jättefarligt, säger lokalpolisområdeschef Karim Ottosson till Helsingborgs Dagblad.

Det första larmet om händelsen kom vid 19.30-tiden i torsdags kväll. En man som körde på Kullavägen märkte en kraftig smäll i karossen och trodde först att det var ett stenskott. Senare upptäckte han spår av någon slags projektil som slagit in i dörren på passagerarsidan, skriver tidningen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel.

Under fredagen har polisen sökt med vapenhund i området och enligt Helsingborgs Dagblad är det totalt fem bilister som har drabbats på sträckan mellan Kulltorp och Utvälinge.

Inga fysiska skador

Ingen av förarna har skadats fysiskt men polisen ser allvarligt på händelsen.

– Som förare kan man ju bli rädd och dra i ratten, säger Karim Ottosson som också vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser som kan sättas i samband med det inträffade.

Enligt polisen finns det ingen uppgift om vad det är för vapen som misstänks ha använt, men det ska inte röra sig om jaktvapen av något slag.

Polisen misstänker att ungdomar kan ligga bakom.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag