Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

20-tal bilar förstördes i brand efter detonation

Fotograf Mikael Nilsson var på plats under släckningsarbetet.
Det brann för fullt i området där detonationen hade hörts.
Foto: MIKAEL NILSSON
Flera uppringare hade larmat i stort sett samtidigt sedan de hört en kraftig smäll strax efter klockan 21.
Foto: MIKAEL NILSSON

Ett 20-tal bilar förstördes på söndagskvällen i en storbrand vid Jägersrovägen i Malmö efter en detonation som hördes över ett stort område.

Polisen uppmanade allmänheten att skydda sig för röken.

Larmet om detonationen i området kring Persborg kom strax efter klockan 21.  Polisen hade flera uppringare i samma ärende och ryckte ut till området.

Det visade sig att ett 20-tal bilar i ett garage på Jägersrovägen brann våldsamt. Ett större område spärrades av och trafiken stoppades från Västra Kattarpsvägen och från Jägersro.

– Det brinner kraftigt och vi uppmanar allmänheten att undvika röken. Det är också nära bostadsbebyggelse. Man kan ha det i åtanke, att man undviker röken så gott det går, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Ingen människa skadades

– När vi närmar oss ser vi ett flertal bilar som står i brand. Vi misstänker att det hänger ihop på något sätt. Vi har spärrat av ett område och stoppat trafiken.

– Det kan smälla när bilar brinner, men jag tolkar det som att det är en kraftigare smäll som man har hört, säger Evelina Olsson.

Det fanns inga uppgifter om att någon hade kommit till skada. Ingen hade heller gripits.

– Vi har inte kunnat närma oss platsen eftersom det brinner så kraftigt. Det vi har jobbat med är avspärrningar och att fånga upp eventuella vittnen, säger Olsson.

Vid 22-tiden var branden släckt och trafiken på Jägersrovägen skulle släppas på igen.

Polisen rubricerade händelsen som allmänfarlig ödeläggelse eftersom ”brott inte kunde uteslutas”.

Se också:

Det här är viktigast att tänka på vid en brand – steg för steg.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!