Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fjärdeklassare stängs av efter våldsamt bråk

Mellanstadieeleverna stängs av till efter sportlovet.Foto: THOMAS KARLSSON / DN

Fyra fjärdeklassare stängs av från sin skola efter att ha slagit en annan elev och skolpersonal.

Enligt rektorn har barnen ”sparkat och slagit en elev illa” – och när fyra vuxna ingrep blev även de slagna, skriver Sydsvenskan.

Det var i tisdags som bråket inträffade på en skola i Malmö. Fyra fjärdeklassare hamnade av någon anledning i slagsmål med en femte elev. Fyra vuxna gick då in och särade på eleverna, varpå även de vuxna blev slagna.

Rektorn tog omedelbart ett beslut om att stänga av eleverna den här veckan. Nästa vecka är det sportlov och därefter kan eleverna komma tillbaka.

I avstängningsbeslutet, som Sydsvenskan tagit del av, skriver rektorn: ”Eleven har tillsammans med andra elever slagit och sparkat en elev illa. När vuxna grep in slog eleven även de vuxna.”

Ärendet anmält till socialtjänsten

Skolan gör även kränkningsanmälningar och anmäler ärendet till socialtjänsten, vilket skollagen kräver när elever stängs av från skolan. 

Under hela förra året stängdes 146 elever av från någon av Malmös kommunala grundskolor. Hittills i år har 16 beslut om avstängning fattats. 

– Det här är ovanligt på mellanstadiet, säger rektorn som stängd av eleverna på den aktuella skolan.

Eleven som blev slagen och sparkad ska nu må bra.