Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Fittfestival" i Malmö: "För fittan helt enkelt"

För första gången någonsin arrangeras "Fittfestivalen" i Malmö i helgen.

Förhoppningen är att ge besökarna mer kunskap om det kvinnliga könsorganet

– Vi vill att folk ska få en öppnare inställning till fittor, säger Emma Rosén, en av initiativtagarna till festivalen.

Först tänkte de sig en dag, men idén växte och växte och till slut blev det en hel festival. Lördagen den 26 oktober arrangeras den första "Fittfestivalen" i Malmö.

– Det är en festival om och för fittan helt enkelt med sexualupplysning och festligheter, säger Emma Rosén.

Under festivalen kommer besökarna kunna ta del av ett antal föreläsningar, men festivalen bjuder också på utställare och interaktivitet.

– Bland annat kommer vi ha ett instruktörslett träningspass för bäckenbottenmuskulaturen med knipövningar, säger Emma Rosén.

Fylla kunskapsluckor

Syftet är att ge besökarna mer kunskap om det kvinnliga könsorganet – både rent anatomiska men även ur en mer politisk synvinkel.  Emma Rosén menar att det finns många kunskapsluckor att fylla.

– Det är mycket information som vi känner att folk behöver veta. Vi vill att folk ska få en öppnare inställning till fittor, sina egna och kanske andras, prata om dem mer och kunna göra bättre sexuella val, säger Emma Rosén.

Och något krav på fitta för att få komma på festivalen finns inte, menar hon.

– Det finns inga krav på varken könsdelar eller identitet. Det är öppet för alla åldrar även om vi riktar oss till en vuxen publik i första hand i och med att vi pratar mycket om sexualitet

"Återta ordet"

Och namnet, "Fittfestivalen", har de funderat en hel del över.

– Vi har tänkt en hel del och vägt olika alternativ, men det landade ändå någonstans i att det får bli fittfestivalen. Vi hoppas att vi inte skrämmer bort någon och att vi kan återta det ordet lite, för oss är det ett positivt ord.

Enligt Emma Rosén har reaktionerna hittills varit enbart positiva och intresset är stort. Hon rekommenderar att den som vill säkra en plats köper biljetter i förväg.

– Sedan får vi bara hoppas att det blir lika fabulöst som vi tror att det kommer att bli.

FAKTA

Fittfestivalen 2013

Arrangeras lördag den 26 oktober mellan klockan 11 och 20 på Fredriskbergsgatan 7 i Malmö.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!