Fiskare föll från 15 meter hög klippa

Publicerad

En fiskare föll upp emot 15 meter från en klippa och ner i ån Lagan utanför Laholm på lördagskvällen. 

Mannen, som är i 35-årsåldern, hittades intill ån – och fördes med ambulans till sjukhus. 

Han har fått skall- och skelettskador samt invärtes skador och vårdas nu på intensivvårdavdelning, meddelar sjukhuset.

Larmet om fallolyckan kom in till SOS vid klockan 18.50 på lördagskvällen. Någon larmade då om att en fiskare fallit ner från en klippa utanför Laholm. 

Enligt de inledande uppgifterna ska fallet ha varit på uppe emot 15 meter. Inledningsvis var det dock okänt om fiskaren föll ner i vattnet. 

– Det är väldigt nära vattnet. Vi vet inte om personen är i vattnet eller inte. Därför har vi dragit med en lättare båt som vi kan söka med. Det är väldigt svåråtkomligt på platsen, sa Peter Karlberg, inre befäl vid räddningstjänsten, tidigare under lördagskvällen.

Stort räddningspådrag

Ett stort räddningspådrag skickades till platsen med polis, räddningstjänst och ambulans.

Det var dock inledningsvis svårt att lokalisera fiskaren eftersom terrängen var svår och SOS-samtalet bröts på grund av dålig täckning.

Mannen hittades slutligen precis intill ån Lagan och fördes direkt med ambulans till sjukhus.  

Fiskaren svårt skadad – vårdas på intensiven

På söndagsmorgonen meddelade sjukhuset att fiskaren, en man i 35 årsåldern, har fått skall- och skellettskador samt invärtes skador. På söndagseftermiddagen vårdas han fortfarande på intensivvårdsavdelning. 

– Det var en olyckshändelse. Det finns ingenting som tyder på brott. Skadeläget hänvisar jag till sjukvården, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag