En man knivmördades i samband med ett bråk. Foto: Mikael Nilsson
En man knivmördades i samband med ett bråk.  Foto: Mikael Nilsson

"Finns ingen gemensam och naturlig kontaktyta"

Publicerad

Knivmordet på en 21-årig man i Helsingborg är högprioriterat för polisen – som tagit in extra utredare. 

Av de tre personer anhållits uppges ingen av dem röra sig i samma krets som 21-åringen.

– De har ingen gemensam och naturlig kontaktyta, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i Helsingborg. 

Med åtminstone ett knivhugg mördades den 21-årige mannen vid midnatt natten till söndag. Ett stort polispådrag larmades då till Bredgatan i Helsingborg där ett bråk med flera inblandade utbrutit. 

Två personer fördes dessutom skadade till Helsingborgs lasarett. 

Intensivt arbete

Knivmordet är högprioriterat för polisen i nordvästra Skåne som dagen efter mordet – på söndagen – gick upp i stabsläge. Fortfarande är extra utredare i tjänst.

– Vi arbetar mycket intensivt och har mycket resurser inne som jobbar hårt med det här, säger Åsa Emanuelsson. 

"Ingen naturlig kontaktyta" 

Tre personer – 17,18 och 21 – har anhållits skäligen misstänkta för mord och mordförsök. Skäligen är den lägre misstankegraden. 

Samtliga ska på något sätt varit inblandade i bråket, men på vilket sätt är på måndagseftermiddagen inte utrett. 

Hur konstellationen ser ut – vem som har en relation till vem – vill polisen inte gå ut med. Men de inblandade ska inte röra sig i samma kretsar.

– De har ingen gemensam och naturlig kontaktyta med varandra, säger Åsa Emanuelsson.

– Men hur relationen mellan gärningsmän och offer ser ut kan jag inte gå in på. 

Isolerad händelse

Upprinnelsen till mordet tros vara ett storbråk. Vad som föranledde bråket är uppgifter som polisen inte lämnar ut. 

– Det är oklart. All sån information – vad som har gjorts och hur bråket kommit till – försöker vi få fram nu, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen i nordvästra Skåne ser knivmordet som en isolerad händelse, och gör inga kopplingar till några våldsbrott som inträffat i Helsingborg den senaste. 

– Jag vill påtala att man i dag inte bedömer att det finns någon koppling till något annat våldsbrott i Helsingborg, säger Åsa Emanuelsson. 

 

LÄS MER: Man sköts till döds på Närlunda i Helsingborg 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag