Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter frukost – finska presidenten i karantän

Lettlands president Egils Levits har uppvisat lätta symptom.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera personer kan ha exponerats för coronaviruset under onsdagens internationella förintelsekonferens i Malmö.

Finlands president har satt sig själv i karantän – men statsminister Stefan Löfven tänker inte vidta några särskilda åtgärder.

Finlands president Sauli Niinistö har gått i karantän efter besöket på den internationella förintelsekonferensen som hölls i Malmö på onsdagen, uppger nyhetsbyrån SPT.

Orsaken är att han har blivit exponerad för coronaviruset i samband med att ha samtalat med Lettlands president Egils Levits vid en frukost. Lettlands president har nu testats positivt för viruset, vilket medför att Sauli Niinistö satt sig själv i karantän.

Kansliet för Lettlands president skriver på Twitter att Egils Levits testade positivt på torsdagen och har uppvisat några lätta symptom på covid-19.

Löfven: Tog ingen i hand

Statsminister Stefan Löfven (S), som stod värd för mötet, har enligt egen utsago inte tagit någon i hand.

– Vi var noga med att vi inte skulle ta i hand – så det har vi haft som genomgående regel under forumet, säger Stefan Löfven till TT.

TT: Vilka åtgärder kommer du att vidta efter beskedet?

– Vad Folkhälsomyndigheten säger, det är att om du får symptom så ska du naturligtvis se till att hålla dig isolerad, säger Löfven och hänvisar till att han fortsatt följer den rekommendationen. Jag har gjort det hittills och tänker fortsätta med det.

TV: Hör om den stora insatsen under Förintelsekonferensen i Malmö

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!