Foto: Christer Wahlgren
 Foto: Christer Wahlgren

FINALDAGS

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. I morgon drar Bosse Parnevik in i Malmö - för första gången på 23 år! Med sig har han drygt 80 kändisar som alla ska underhålla i ett par timmar på Slagthuset några helger framöver. Det är alltså dags för Parneviks allra sista föreställning efter 50 år - "Gubbröra".
I Stockholm skulle det bli ett tiotal föreställningar. Det blev 67 - inför drygt 36000 skrattande.

Broman på dragspel

Bosse Parnevik imiterar alltså ett 80-tal kändisar, bland annat Sten Broman som kompar Jokkmokks Jokke på dragspel!, och han har träffat dem alla. Alla utom Ingmar Bergman.
- Men honom ringde jag, minns Parnevik.
- Så roligt att det är du som ringer, sa Bergman. Du som har fått hela Sverige att skratta.
- Jag sa aldrig "tack detsamma", säger Parnevik.

Många är döda

De flesta av dem som Parnevik imiterar är avlidna i dag.
- Ja, så är det, säger han. Så det blir en underhållning "i döda artisters sällskap".
Ingen som tog illa upp över dina imitationer?
- Nej, men Georg Rydeberg var besviken över att han inte var med.
Inga kvinnor du imiterat?
- Nja, jag försökte med Golda Meir, men så dog hon. Sedan försökte jag med Karin Söder, men så blev hon sjuk, och då gav jag upp.

Memoar-show

Men du har med Palme, Jokkmokks-Jokke, Charlie Norman, Sven-Bertil Taube, Ingemar Johansson och ett 70-tal till..?
- Ja, det har ju blivit en del, i denna memoarföreställning, efter fem decennier i branschen, säger Parnevik.
Redan 1966 utsågs Bosse Parnevik till "årets artist" och ett 15-tal år senare fick Kvällspostens Edvard och därefter Guldmasken.
50 år och final - lite vemodigt?
- Ja, lite sorgset känns det väl, men det är alltid roligt att se och höra folk skratta.
Och det får de göra redan i början av föreställningen, då Parnevik lockar med publiken i en anti-allsång!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag